Alzheimer’a meydan okuyor aynı zamanda…
Şeker ve kolesterol gibi ciddi rahatsızlıkları önleyen balık, aynı zamanda depresyona da iyi geliyor. Alzheimer’a fayda sağlıyor.
Av yasağının kalkmasıyla tezgahlar balık doldu. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, bol bol balık yenilmesini önererek; yararlarını şöyle sıraladı:
İçerdiği Omega-3 TİP- 2 diyabeti geciktiriyor.
Kötü huylu kolesterolü (LDL) düşürüp, iyi huylu kolesterolü (HDL) artırır.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Meme, prostat ve kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruma sağlar.
Beyin, kalp, damarlar ve gözlerin gelişmesinde önemli rol oynar.
Düzenli balık tüketenlerin, beyin yaşlanması daha yavaş olur.
Yetersiz balık tüketenlerin ilerleyen yaşlarda Alzheimer ve demans gibi hastalıklara yakalanma riski yüksektir.
PİŞİRME YÖNTEMİNE DİKKAT!
Balık besin değerini ızgara veya kömürde pişirme ile kaybeder. Bu sebeple balığı kağıtta buğulama ya da fırında pişirin. Balığın zayıflamada da etkisinin olmasını istiyorsanız sebzeler ile beraber fırında düşük ısıda uzun süre pişirmelisiniz.
Kaynak: Takvim
EN SON HABERLER
- 1 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 2 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 3 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 4 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 5 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 6 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 7 İklim değişti dünya alarmda
- 8 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 9 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 10 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...