Cuma 07.10.2016 00:00

Sebzelerdeki ilaç kalıntılarından kurtulun!

Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi tarafından semt pazarlarından tesadüfi olarak toplanan gıda örneklerinin yüzde 25’inin mevzuatta belirtilen üst limit değerlerden daha fazla pestisit kalıntısı içerdiği belirlendi.

Sağlık kaynağı sebze ve meyveler aynı zamanda toksik kimyasalların da vücudunuza girmesine neden olabilir!

Sertifikalı organik gıdalar tüketerek pestisit kalıntılarından korunmanız mümkün.

Organik üretilmeyen sebze ve meyvelerdeki ilaç kalıntılarından kurtulmak için de bazı basit çareler mevcut

İyice yıkayın

Akan soğuk su altında iyice yıkamak ilaç kalıntılarının %70-80'inden kurtulmanızı sağlıyor.

Sirkeli suda bekletin

1 ölçü beyaz sirke ile 9 ölçü suyu karıştırın. Sebze ve meyvelerinizi 15 dakika sirkeli suda beklettikten sonra akan su altında yıkayın. Bu yöntemi çilek, ahududu gibi hassas meyveler için kullanmayın.

Bu yöntemleri taze sebze ve meyveleri tüketmeden hemen önce uygulayın. Yıkama sonrası bekletirseniz daha çabuk bozulabilirler.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.