Son Güncelleme: Perşembe 27.04.2017 14:22
Hem kilo sorunu olanlar hem de şeker hastaları için…
Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, şeker hastalığı olanları beslenme konusunda uyardı. Kandıralı, şeker hastalığı olanların sağlıklı şekilde tüketebilecekleri besinleri şöyle sıraladı;
BAKLAGİLLER: Rafine tahıllar ve şekerli besinler gibi düşük kaliteli karbonhidratlar yerine baklagiller kan şekerini yavaş ve nazikçe yükselten yüksek kaliteli karbonhidratlardır. Bu karbonhidratları mümkün olduğunca protein ve/veya sağlıklı yağlar ile birlikte tüketin. Baklagiller ( nohut, mercimek, barbunya, soya vb.)yüksek kalite karbonhidratlar ile yağsız protein ve çözünür lifi bir arada içerirler, açlığı kontrol altında tutup, kan şekerini dengelerler.
YULAF EZMESİ: Diyette tam tahıllar ve yüksek lifli besinlerin tüketimi şeker hastalığı riskini %35-42 aralığında azaltmaktadır. Kalp dostu yulaf ezmesi hem lif hem de tam tahıllardan zengindir. Çözünür lif içeriği ile midede besinlerden gelen glikozun sindirimini yavaşlatır ve kan şekeri seviyelerini dengede tutar. Yulaf ezmesine 1-2 yemek kaşığı kadar kıyılmış badem, ceviz, fındık vb. eklenmesi lezzet katmalarının yanı sıra hem protein hem de sağlıklı yağ desteği yaparak kan şekerini daha uzun süre kontrol altında tutacaktır.
EN SON HABERLER
- 1 Herkes düşman ilan etmişti! Meğer bu ekmek iğne ipliğe çeviriyormuş: Sabahları bir dilim...
- 2 Tümör hücrelerini %85 küçülten bitki keşfedildi! Bilim insanları "doğal kansersavar" diyor...
- 3 Başparmak testiyle kalp hastalığı ihtimalinizi öğrenin! O kişilerin yüzde 98'i...
- 4 Merdiven çıkmak ömrü uzatıyor
- 5 Gece körlüğüne kök hücre umudu
- 6 Başparmak testiyle kalp hastalığı ihtimalinizi öğrenin! O kişilerin yüzde 98'i...
- 7 Beslenmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlar! Yemekte toksik etki yaratıyor...
- 8 Çocukların dünyasını karartan hastalık
- 9 Kemikleri çelik gibi yapıyor! Günde 1 bardak tüketmeniz yeterli...
- 10 B12 vitamini değerini tavan yaptırıyor! Sabahları kahvaltıda 1 adet tüketirseniz...