Son Güncelleme: Çarşamba 07.06.2017 14:35
Çok uzun süre tok tutma özelliğine sahip!
Ramazan'ın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle uzun açlık süresi, sahurda çok daha dikkatli olmayı gerektiriyor. Özellikle bazı besinlere tok tutucu özellikleri dolayısıyla sahur sofralarında yer verilmesi büyük fayda sağlıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan "Sahurda sindirim sistemini çok yormayan besinler tercih edilmeli ve glisemik indeksi düşük besinler tüketilerek kan şekerinin hızlı yükselmesine, hızlı doyup hızlı acıkmaya engel olunmalıdır" diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, sahurda yer verilmesi gereken, tok tutucu özelliği olan besinleri Sabah.com.tr'ye anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
EN SON HABERLER
- 1 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 2 Bağırsaklarınızın çürümeye başladığının ilk işareti! Yemekten sonra bunu hissediyorsanız...
- 3 Bilgisayar başında saatlerce oturanlar dikkat
- 4 Rus hekimler parmağı kesilmeli dedi Türk doktorlar kurtardı
- 5 Hasta eden "genleri" ortadan kaldırıyor! Bilim insanlarından açıklama: "Ömrü onlarca yıl uzatacak 5 adım"
- 6 5 bin yıllık tedavi şifa dağıtıyor! Geçmeyen dertlerine "arı iğnesi" çare oldu
- 7 Hafızayı zehir gibi yapan besin! Haftada 3 defa tüketmek unutkanlığı bitiriyor
- 8 Bilim insanlarından "kalbi 20 yaş gençleştiren" besin keşfi! Bunu yiyenin damarları baştan aşağı yenileniyor...
- 9 Gezegendeki "en sağlıklı besin" açıklandı! Bunu yiyen hastalık yüzü görmüyor
- 10 Çığ gibi büyüyen tehlike: Obezite