Son Güncelleme: Cumartesi 26.08.2017 15:00
İşte gribin en doğal ve etkili ilacı!
Özellikle yoğun çalışanlar ve beslenmesine dikkat edemeyenler bağışıklık sistemleri zayıfladığı anda grip ve soğuk algınlığı ile yüz yüze geliyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici özelliği ile vücut direncini arttıran şalgam suyu tam da bu anda ihtiyaç duyulan doğal şifa kaynağı.
Yüzyıllardır Anadolu'da yemeklerin, özellikle de etlerin yanında hazmettirici olarak tüketilen şalgam suyu vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı koruyucu ve iyileştirici özellikler sunuyor.
İçeriğindeki A-B-C grubu vitaminlerle kalp-damar hastalıklarının yanında boğaz iltihabına da iyi gelen şalgam suyunun faydaları saymakla bitmiyor.
Soğuk algınlığının ilerleyip boğaza hatta ciğerlere indiği durumlarda en iyi bitkisel çözüm; göğsü yumuşatıp, akciğer ve bronşları temizleyen şalgam suyu.
ÇOCUKLARA "ANTİBİYOTİK YERİNE ŞALGAM"
Vücuttan toksinleri atmaya yarayan ve kansızlık için ideal bir ilaç olan şalgamın yaprakları da kökü gibi kalsiyum, demir, bakır ve iyot içeriyor. Çocuklarının gazlı içecekler içmesi konusunda endişe duyan aileler, bitkisel bazlı bu içeceği onların günlük demir, bakır ihyiyaçlarının karşılanması açısından da oldukça önemsiyorlar. Anti-enfeksiyon olarak bilinen bu doğal içecek, annelerin grip mikrobuna maruz kalmış çocuklarına gönül rahatlığıyla içirebilecekleri ender ürünlerden.
Aileler, küçük yaşlarda sık sık hasta olan çocuklarını mümkün olduğu kadar antibiyotikten uzak tutmaya çalışıyorlar. Böyle durumlarda alternatif tıbbı ve bitkisel çözümleri arayanlara fiyatının uygunluğuyla da dikkat çeken şalgam suyu oldukça cazip geliyor.
K.B.B. Mütehassısı Op. Dr. M. Sezai Yavaşça: Şalgam (Brassica napus) kökleri sebze olarak yenilebilen turpgillerden bir bitkidir. 100 gr şalgam içerisinde 23 kalori, 0.2gr yağ, 24mg fosfor, 35mg kalsiyum, 188mg magnezyum, yanında B1, B2, B3 ve C vitaminleri ihtiva eder. Havuç (Davas carota) maydanozgiller familyasından etli kökleri için yetiştirilen bir bitki olup,A, B, C, D ve E vitaminleri yönünden zengindir. Adana ve Mersin yöresinde bu iki mucize sebzenin bulgur ile fermente edilmesi suretiyle hazırlanan şalgam suyu tamamen organik bir karışım olup, hiçbir kimyasal katkı içermez.
Şalgam Suyunun Faydaları Bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı ve grip hastalığına yakalanmayı önlemek için birebirdir. Antioksidan özelliği vardır.Eğer kabızlık problemi yaşıyorsanız, bu problemi şalgam suyu içerek ortadan kaldırabilirsiniz. Aç karnına içeceğiniz 1 bardak şalgam suyu bağırsaklarınızı çalıştırarak kabızlık probleminin ortadan kaldırılmasını sağlar. Kilo vermenizde fayda sağlar. Bağırsakları boşaltmak için çok iyi bir içecektir. Şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir içecektir. İştah açıcı özelliği vardır.
Sindirimi kolaylaştırılması açısından oldukça faydalıdır. Mide ve karaciğer için son derece faydalıdır. Kemikleri ve dişleri kuvvetlendirici özelliği vardır. Göz sağlığına çok faydası vardır. Kalp ve damar sağlığı açısından oldukça faydalıdır.
Şalgam Suyunun Zararları Çok tuzlu tüketilmesi yüksek tansiyon hastaları açısından sakıncalıdır. Ayrıca yüksek tansiyon probleminiz olmasa da ileride tansiyon hastası olmanıza sebep olabilir.İştah açıcı özelliği olması nedeni ile, diyetinizi baltalayabilir.
EN SON HABERLER
- 1 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 2 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 3 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 4 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 5 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 6 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 7 İklim değişti dünya alarmda
- 8 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 9 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 10 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...