Balığın faydasını artıracak 6 önemli öneri
Uskumrudan lüfere, palamuttan hamsiye… Balık tezgahlarında çeşit çeşit balıklar, iştah açan görüntüleriyle hem göze hem sağlığa hitap ediyor. Hafızayı, kemikleri ve gözleri kuvvetlendirmesinden alzheimer riskini ve kötü kolesterolü düşürmesine dek birçok faydası bulunan balık, özellikle de bugünlerde mevsim geçişi nedeniyle yaygınlaşan enfeksiyonlara karşı vücut direncimizi artırmada etkili bir rol oynuyor Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, sağlık üzerinde çok yönlü etkisi olan balığın mutlaka haftada iki kez tüketilmesi gerektiğini belirtirken, en yüksek faydayı sağlayabilmek için de doğru hazırlanması ve doğru tüketilmesinin önemini vurguluyor. Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili balığın faydalarını anlattı, 6 önemli öneride bulundu, sağlıklı pişirme tarifleri yazdı.
EN SON HABERLER
- 1 Yer yemez etkisini gösterip kabızlığı bitiriyor! Günde 4 tanesi tıkalı bağırsakların ilacı...
- 2 Meryem Cannes’da
- 3 Kadınlar sessiz horluyor
- 4 Gaziantep Şehir Hastanesi'nde 84 yaşındaki hastaya kapalı aort kapağı ameliyatı
- 5 O yaş grubu tehdit altında! Bu basit hareket yüzde 70 felç bırakıyor...
- 6 Yaptığı 2 değişiklikle 1 yılda 50 kilo verdi! "Artık eskisinin yarısı kadar bile yorulmuyorum"
- 7 Suyu böyle içmek iltihaplanmaya neden oluyor! İşte su içmek için en doğru zaman...
- 8 Kalbiniz ne kadar genç?
- 9 Rektör Özkan: Akdeniz’de Ar-Ge lisansta başlar
- 10 Kalp hastanesinden Türkiye’de bir ilk