Son Güncelleme: Pazartesi 06.11.2017 16:20
Meğer o hastalığın en büyük düşmanıymış
TAM BİR SAĞLIK DEPOSU OLAN FINDIK
Beyin sağlığından mutluluk hormonlarına, diyabet riskini azaltmasından kanserden korumaya dek çok önemli faydalar sağlıyor. Lezzetinin yanı sıra yapısında bol miktarda lif barındırıyor. Protein, karbonhidrat, antioksidanlar, B riboflavin, tiamin, niasin, piridoksin ve pantotenik asit gibi vitaminleri, kalsiyum, folat, çinko, potasyum, demir ve manganez gibi mineralleriyle sağlığımız açısından adeta bir hazine.
Bir çok ülkeye ihraç ettiğimiz ve enerji kaynağı olarak kullanılan fındık bitkisinin vücudumuza da inanılmaz katkıları var. Uzmanlar kavrulmuş fındığın besin değeri azaldığı için vatandaşların çiğ fındık yemesini öneriyor. Beslenme ve Diyet uzmanı Ayça Güleryüz çiğ fındığın 10 faydasını anlattı
EN SON HABERLER
- 1 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 2 Yaza incecik girmenizi sağlayacak tarif! Metabolizma hızını arşa çıkarıyor...
- 3 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 4 4 formül uzun yaşatıyor
- 5 Yaşlandıkça yalnızlaşıyoruz
- 6 Pankreas kanserinde yeni umut: Fosfor-32
- 7 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 8 Bağırsaklarınızın çürümeye başladığının ilk işareti! Yemekten sonra bunu hissediyorsanız...
- 9 Bilgisayar başında saatlerce oturanlar dikkat
- 10 Rus hekimler parmağı kesilmeli dedi Türk doktorlar kurtardı