Cumartesi 11.11.2017
Son Güncelleme: Cumartesi 11.11.2017

Yaşlanmayı yavaşlatan besin

ABD'li bilim insanlarına göre, çörek mantarının düzenli olarak tüketilmesinin gençliği uzatıyor, çünkü içinde yaşlanmayı yavaşlatan iki antioksidan var. Pensilvanya Üniversitesi'nin internet sitesinde yayımlanan habere göre bilim insanları, mantarlarda çok miktarda ergotionein ve glutation antioksidanların bulunduğunu tespit etti. Bu maddeler, oksidasyon reaksiyonları sırasında serbest radikallerin -eşleşmemiş elektronları olan oksijen atomların- hücrelere verdiği hasarlar gibi oksidatif stresin olumsuz etkisini nötralize etmeye yardımcı oluyor. Pennsylvania Üniversitesi'nden Prof. Dr. Robert Beelman, "Hiç şüphesiz mantarlar bu iki antioksidana sahip" dedi. Ergotionein ve glutation antioksidanın en fazla çörek mantarında bulunduğu tespit edildi. Ayrıca termik işlemlerin mantarlardaki antioksidan oranını etkilemediği ifade edildi. Sputnik Türkiye

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.