Son Güncelleme: Cumartesi 11.11.2017
Yaşlanmayı yavaşlatan besin
ABD'li bilim insanlarına göre, çörek mantarının düzenli olarak tüketilmesinin gençliği uzatıyor, çünkü içinde yaşlanmayı yavaşlatan iki antioksidan var. Pensilvanya Üniversitesi'nin internet sitesinde yayımlanan habere göre bilim insanları, mantarlarda çok miktarda ergotionein ve glutation antioksidanların bulunduğunu tespit etti. Bu maddeler, oksidasyon reaksiyonları sırasında serbest radikallerin -eşleşmemiş elektronları olan oksijen atomların- hücrelere verdiği hasarlar gibi oksidatif stresin olumsuz etkisini nötralize etmeye yardımcı oluyor. Pennsylvania Üniversitesi'nden Prof. Dr. Robert Beelman, "Hiç şüphesiz mantarlar bu iki antioksidana sahip" dedi. Ergotionein ve glutation antioksidanın en fazla çörek mantarında bulunduğu tespit edildi. Ayrıca termik işlemlerin mantarlardaki antioksidan oranını etkilemediği ifade edildi. Sputnik Türkiye
EN SON HABERLER
- 1 Yaza incecik girmenizi sağlayacak tarif! Metabolizma hızını arşa çıkarıyor...
- 2 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 3 4 formül uzun yaşatıyor
- 4 Yaşlandıkça yalnızlaşıyoruz
- 5 Pankreas kanserinde yeni umut: Fosfor-32
- 6 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 7 Bağırsaklarınızın çürümeye başladığının ilk işareti! Yemekten sonra bunu hissediyorsanız...
- 8 Bilgisayar başında saatlerce oturanlar dikkat
- 9 Rus hekimler parmağı kesilmeli dedi Türk doktorlar kurtardı
- 10 Hasta eden "genleri" ortadan kaldırıyor! Bilim insanlarından açıklama: "Ömrü onlarca yıl uzatacak 5 adım"