Çarşamba 15.11.2017
Son Güncelleme: Çarşamba 15.11.2017

Kalp sağlığı için fındık fıstık yiyin

ABD'deki Harvard Üniversitesi'nin 200 bin kişi üzerinde yaptığı bir araştırma, haftada iki kez başta fındık olmak üzere, yer fıstığı ve fıstık yiyenlerin kalp hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 25 oranında düşürdüğünü gösterdi. Yapılan araştırmada 7 çeşit kuruyemişin kalp sağlığı üzerindeki etkilerine bakıldı. Çalışma, fındığın kalp sağlığı için en etkili olduğunu ortaya koydu. İkinci sırada yer fıstığı ve üçüncü sırada fıstık yer aldı. Harvard Üniversitesi'nden çalışmayı yürüten Dr. Marta Guasch- Ferre, "Bu araştırma, sağlıklı bir günlük beslenmede çeşitli kuruyemişlerin yer alması gerektiği görüşünü destekliyor. Halk sağlığının kronik hastalarına yakalanma riskini azaltmak için kuruyemişlere başvurabiliriz" dedi. Uzmanlar önerilenden fazla kuruyemiş tüketiminin ise sağlığa zararlı olabileceği konusunda uyardı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.