Çarşamba 20.12.2017 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 20.12.2017 16:13

Melisa çiçeği nedir?

Limon kokulu, ince yapraklı ve yumuşak tüylü beyaz çiçekli bir bitki olan melisa çiçeği vücutta sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisiyle biliniyor. Melisa çiçeği genellikle çay olarak tüketiliyor ancak günümüzde kapsül, krem ve yağ olarak da karşımıza çıkıyor. Melisa çiçeği gripten böcek ısırıklarına karşı birçok alanda tedavi edici özelliklere sahip. Doğal şifa kaynağı olan melisa çiçeğini yakından tanıyalım…

MELİSA ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

• Sinirleri yatıştırıcı, sakinleştirici özellikleri vardır. Gerginliği azaltır günün yorgunluğunu alır.
• Uyku problemlerini ortadan kaldırır.
• Vücutta oluşan ağrıları giderir.
• Reflü, gastrit, bulantı gibi mide rahatsızlıklarını azaltır.
• Yüksek ateş, grip, nezle, balgam, soğuk algınlığı, nefes darlığı gibi sorunların oluşmasına engeller.
• Vücuttaki toksinleri ter yoluyla atabilmeyi sağlar.
• Uçuk, egzama ve mantar gibi ciddi cilt rahatsızlıkları üzerinde faydalıdır.
• İdrar sökücü özelliği vardır.
• Erken yaşlanmayı önler, cildin kırışmasını geciktirir.
• Migren gibi şiddetli baş ağrılarını dindirir.
• Regl ağrılarını geçirir, adet gecikmesini önler.
• Böcek ısırıklarına karşı kullanılır.
• Kalbi ve kan dolaşımını kuvvetlendirir.
• Kan şekerini ve tansiyonu düşürür.
• Sindirim sistemini rahatlatır, hazmı kolaylaştırır.
• Alzheimer, epilepsi, sara, hafıza kaybı ve konsantrasyon gibi rahatsızlıkların oluşumunu engeller.

• Böbrek hastalıklarını önler.
• Yüksek tansiyonu düşürür.
• Hıçkırığı keser.
• Krampları geçirir.
• Bayılmalara karşı kullanılır.
• Kulak çınlamalarını dindirir.

MELİSA ÇİÇEĞİNİN ZARARLARI NELERDİR?

• Melisa çiçeği sedatif ilaçlar ve tiroit ilaçlarıyla etkileşime girebilir.
• Uykusuzluk, kaygı ya da psikolojik bir nedenden dolayı ilaç kullanıyorsanız melisa çayı tüketmeyin.
• Hamile ve emziren kadınlar doktorunuza danışmadan tüketmeyin.

ORKİDE BAKIMI NASIL YAPILIR?


MELİSA ÇİÇEĞİ ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Vücuda birçok faydası bulunan melisa çiçeğinin çayını yapabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan melisa çiçeğinin yaprakları kurutulduktan sonra kaynamış suda demleyerek içebilirsiniz.
Yarım litre kaynamış suyu ateşten alın, 10 gram kurutulmuş melisa çiçeği atın ve 10 dakika beklettikten sonra için. Günde 1 bardak tüketilmelidir. Kalan çayı buzdolabında 2 güne kadar saklayabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.