Çarşamba 03.01.2018
Son Güncelleme: Çarşamba 03.01.2018

Nezle, öksürük ve gribe doğal reçete

“Kışın turp, yazın zencefil yiyenler, doktor reçetesine ihtiyaç duymaz...” İşte Çin atasözünden yola çıkılarak hazırlanan öksürük ve gribe bire bir iyi gelen zencefil ve turp tarifleri...

Aternatif tıp yöntemlerine önem verilen Çin'den gelen doğal reçeteler, dünya basınında büyük ilgi gördü. "Kışın turp, yazın zencefil yiyenler, doktor reçetesine ihtiyaç duymaz" şeklindeki Çin atasözünden yola çıkan uzmanlar, nezleye, gribe ve öksürüğe bire bir iyi gelen tarifleri yayımladı. Fransız ve İngiliz basınının da geniş yer ayırdığı tariflerin merkezinde zencefil ve turp bulunuyor.
EN KOLAY TARİFLER
Araştırmalara göre zencefil vücut ısısını azaltıp, terlemeyi artırıyor. Böylece zararlı bakteriler ölüyor. Zencefil aynı zamanda vücut direnci ile mideyi güçlendiriyor, ciğerleri yatıştırıyor ve öksürüğü azaltıyor. Hatta Çin'de yağmurda ıslandıktan sonra öksürmeye başlandığı zaman "Büyük bir fincan zencefil çayının hemen öksürüğü keserek hastalıktan koruduğuna" inanılıyor. İşte en kolay halleriyle 3 basit doğal zencefil reçetesi tarifi:
Büyük fincan çay: Demliğe birkaç parça zencefil koyun. İçine zencefili kaplayacak kadar su ilave edin. 3 dakika kaynatıp için. Kaynattığınız zencefili de yiyin.
Şifalı karışım: Tarifin ana maddesi yine 15 grama tekabül edecek kadar birkaç parça zencefil. Diğer malzemeler 30 gram esmer şeker, 30 gram kırmızı hurma, 3 bardak su. Tarife göre hepsi 10 dakika kaynatıldıktan sonra karışım sıcak şekilde içilmeli.
Ballı limonlu: Zencefili, 1 limonun suyu, 1 tatlı kaşığı bal ve iki bardak su ile en az 10 dakika kaynatıp için.
TAZE YA DA KURU BOL BOL YİYİN
Çin tedavi yöntemlerinde büyük önem verilen bir diğer mutfak malzemesi ise turp. Yüzde 92'si su ve A-C vitaminleri ile kalsiyum içeren turp, bağışıklığı güçlendiriyor ve sindirimi rahatlatıyor. İşte iki basit şifa formülü:
Taze ya da kuru: İlk öneride aslında yapılacak herhangi bir işlem yok. Taze ya da kuru turpu boğaz yanması başladığı an tüketin. Çin'de her gün turp tüketenlerin sayısı çok yüksek.
Salata şeklinde: Diğer basit yöntem ise birkaç gün yenebilecek bir formül. Dilim dilim kesilmiş turpların bal ile karıştırılarak yapılıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.