Son Güncelleme: Cuma 16.03.2018 02:06
Ev turşusu yaparken bunlara dikkat!
Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, kabından tuzuna ev turşusu yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
EZİK BESİNLERDEN KAÇININ
Turşusunu kuracağınız sebze ve meyvelerin diri, zedelenmemiş, taze ve kaliteli olmasına dikkat edin. Ezilmiş, herhangi bir yerinden çürümeye başlamış meyve/sebzeler turşu yapımında kullanılmamalı. Çünkü bu tür sebze/meyvelerde zararlı bakteriler bulunabilir, turşunun oluşması esnasında yararlı bakterilerin oluşmasını /çalışmasını engelleyebilir ve/veya gıda zehirlenmelerine neden olabilecek zararlı bakterilerin veya onların toksinlerinin besinden uzaklaştırılmasına engel olur.
EN SON HABERLER
- 1 Çocukların dünyasını karartan hastalık
- 2 Kemikleri çelik gibi yapıyor! Günde 1 bardak tüketmeniz yeterli...
- 3 B12 vitamini değerini tavan yaptırıyor! Sabahları kahvaltıda 1 adet tüketirseniz...
- 4 Akciğer kanseri ilk belirtisini sabahları gösteriyor! Uyandığınızda bunu yaşıyorsanız...
- 5 Meğer kolajen deposuymuş! Her yemeğe ekleyin: 10 yaş gençleştiriyor
- 6 Yapay zeka söyle bana gıdım var mı?
- 7 Akciğer kanseri ilk belirtisini sabahları gösteriyor! Uyandığınızda bunu yaşıyorsanız...
- 8 İnme hastalarını felçten kurtarıyorlar
- 9 Meğer kolajen deposuymuş! Her yemeğe ekleyin: 10 yaş gençleştiriyor
- 10 10 yıldır "karnım ağrıyor" diyordu! Doktorları şoke etti: "Böbreklerinden tam 3 kilogram..."