Yaraları hızla iyileştiriyor! İşte şifa deposu kamkatın faydaları
Hem faydalı hem sevimli hem süslü! Turunçgiller ailesinin tek lokmalık mücevheri olan kamkat; halk arasında kumkuat, kumkat, süs mandalinası ve altın portakal gibi isimlerle anılır. Bu turuncu minik şifa deposunu diğer turunçgillerden ayıran özelliği kabuğuyla yenmesidir. Kokusu bergamotu andırıyor ve elinizde tuttuğunuzda kokusu uzun süre gitmiyor!
GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDANDIR!
Kamkat, diğer turunçgillerde de olduğu gibi içinde bol miktarda C vitamini barındırır. C vitamini bakımından zengin olduğundan dolayı, grip, nezle, mevsimsel soğuk algınlığı, öksürük gibi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vücudu korur. Bu yüzden bağışıklık sistemi zayıf ve kolay hastalanan kişilerinin bolca kamkat tüketmesi gerekir. Vücudun savunma mekanizmasını korumak için oldukça gerekli bir besindir.Kabuğuyla birlikte tüketmek en doğru olanıdır.
EN SON HABERLER
- 1 Kış depresyonuna balkabağı
- 2 Düzensiz yemek ruh sağlığını etkiliyor
- 3 Veremle mücadelede dünyaya örneğiz
- 4 Çin’de ortaya çıkan HMPV yeni değil bilinen bir virüs
- 5 ‘Bu kararla estetikte merdiven altı bitecek’
- 6 ‘Geğirememe sendromu’na botokslu çözüm
- 7 ‘Kardelenler’in afişi yayında!
- 8 Kolon kanseri ailede varsa 3 kat daha riskli
- 9 Sağlık Bakanı Memişoğlu 1616 yeni hekimin atandığını açıkladı
- 10 Beynin navigasyonunu bozmayın