Son Güncelleme: Pazartesi 19.03.2018 16:43
Yaraları hızla iyileştiriyor! İşte şifa deposu kamkatın faydaları
Hem faydalı hem sevimli hem süslü! Turunçgiller ailesinin tek lokmalık mücevheri olan kamkat; halk arasında kumkuat, kumkat, süs mandalinası ve altın portakal gibi isimlerle anılır. Bu turuncu minik şifa deposunu diğer turunçgillerden ayıran özelliği kabuğuyla yenmesidir. Kokusu bergamotu andırıyor ve elinizde tuttuğunuzda kokusu uzun süre gitmiyor!
GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDANDIR!
Kamkat, diğer turunçgillerde de olduğu gibi içinde bol miktarda C vitamini barındırır. C vitamini bakımından zengin olduğundan dolayı, grip, nezle, mevsimsel soğuk algınlığı, öksürük gibi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vücudu korur. Bu yüzden bağışıklık sistemi zayıf ve kolay hastalanan kişilerinin bolca kamkat tüketmesi gerekir. Vücudun savunma mekanizmasını korumak için oldukça gerekli bir besindir.Kabuğuyla birlikte tüketmek en doğru olanıdır.
EN SON HABERLER
- 1 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 2 4 formül uzun yaşatıyor
- 3 Yaşlandıkça yalnızlaşıyoruz
- 4 Pankreas kanserinde yeni umut: Fosfor-32
- 5 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor
- 6 Bağırsaklarınızın çürümeye başladığının ilk işareti! Yemekten sonra bunu hissediyorsanız...
- 7 Bilgisayar başında saatlerce oturanlar dikkat
- 8 Rus hekimler parmağı kesilmeli dedi Türk doktorlar kurtardı
- 9 Hasta eden "genleri" ortadan kaldırıyor! Bilim insanlarından açıklama: "Ömrü onlarca yıl uzatacak 5 adım"
- 10 5 bin yıllık tedavi şifa dağıtıyor! Geçmeyen dertlerine "arı iğnesi" çare oldu