Pazartesi 02.04.2018 00:00
Son Güncelleme: Pazartesi 02.04.2018 12:09

Patatesi böyle pişirdiğinizde kanser yapıyor!

Son zamanlarda ortaya çıkan ve kansere sebep olduğu belirlenen akrilamid maddesinin, patatesin yanlış pişirildiğinde ortaya çıktığı anlaşıldı. Peki ama kimyasal bir madde olan ve kansere sebep olarak ölüme yol açan akrilamid maddesinin ortaya çıkmaması için ne yapmak gerekir? İşte kansere sebep olan akrilamid maddesi ile ilgili ayrıntılar…

AKRİLAMİD NEDİR?

Akrilamid, amino asitler ve şekerler arasındaki bir reaksiyon ile oluşan kimyasal bir maddedir. Genellikle patates, kök sebzeler ve ekmek gibi yüksek nişasta içeriğine sahip yiyecekler, kızartma, kavurma veya pişirme işlemlerinde yüksek sıcaklıklarda (120 ° C'nin üstünde) pişirildiğinde ortaya çıkar. Akrilamid gıdalara kasıtlı olarak eklenmez, pişirme işleminin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkar ve belli bir ısının üzerinde pişen hemen hemen her yiyecekte meydana gelebilir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.