Tüketirken dikkat etmeniz gereken yiyecekler
Bakteriler yiyecekler üzerinde büyük bir hızla yer edinmesine rağmen oda sıcaklığında beklemiş yiyeceklerde bakteri üremesi normale göre çok daha hızlı bir biçimde gerçekleşebiliyor. Araştırmalara göre yalnızca 20 dakika dışarıda kalmış bir besin türünde bakteriler hızla yayılabiliyor. Dikkat edilmesi gereken yiyecek türlerini sizler için derledik, işte kısa sürede bozulan ve bakteri yayan o yiyecekler…
HAZIR ETLER VE YUMUŞAMIŞ PEYNİRLER
Bu ürünlerin birkaç hafta boyunca dolapta kalması ile ürünler üzerinde listerya adı verilen bakteriler türeyebilir. Bu ürünleri tüketen kişilerde bu bakterilere bağlı bir şekilde yüksek ateş, ishal ve karın ağrısı gibi sağlık sorunları gözlenebilir.
EN SON HABERLER
- 1 Adeta karaciğerin sessiz katili! Bir daha ağzınıza bile sürmeyin...
- 2 Bahar yoğun çalışanları daha çok yoruyor
- 3 Adeta karaciğerin sessiz katili! Bir daha ağzınıza bile sürmeyin...
- 4 Katarakt cerrahisinde devrim
- 5 Bunu yiyen 100 yaşından önce ölmüyor! Bilim insanları uzun yaşayan insanların sırrını açıkladı: "Her gün bir tane..."
- 6 Bu yiyecekler ruh sağlığına iyi geliyor
- 7 4.5 yıl daha uzun yaşayacağız
- 8 Mersin Üniversitesi Öğretim elemanlarına 'Sözlü Bildiri İkincilik' ödülü
- 9 İmmünoterapi tedavisi ilerlemiş kanserde dahi etkili
- 10 Gaziantep’e 3 bin yeni sağlıkçı atandı