Perşembe 21.06.2018 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 21.06.2018 12:16

'Meyvenin vitamini posasındadır' diye bilirdik meğer...

Prof. Dr. Aziz Ekşi, meyve sıkıldığında vitamin ve minerallerin posada kaldığı ve azaldığı görüşünün, kulaktan dolma bir deyiş olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Meyvenin beslenme açısından önemini vurgulayan Aziz Ekşi, "Bu önem, esas olarak içerdiği vitaminler ve minerallerden kaynaklanıyor. %100 meyve suları da tartışılmaz bir şekilde meyveye en yakın olan içecektir. Meyvenin kendisinin yerini hiçbir şey tutamaz, meyveyi doğrudan tüketmek kuşkusuz sağlıklıdır. Ancak diğer yandan, vücudumuzun sıvıya gereksinim duyduğu da bir gerçektir. Meyve suyunun vitamin ve mineral miktarı meyveye çok yakındır. Meyve nasıl yararlı bir gıda ise, meyve suyu da sıvı gereksiniminin karşılanması için yararlı bir içecektir" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.