Cumartesi 23.06.2018
Son Güncelleme: Cumartesi 23.06.2018

Aşırı kırmızı et tüketimi kısırlık nedeni

ABD'li uzmanların yaptığı çalışma, haftada iki veya daha fazla kırmızı et tüketiminin kadınlarda kısırlığı neden olduğunu ortaya koydu. Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi tarafından 1991 ila 2013 arasında 81 bin 908 menopoz öncesi kadını içeren bir araştırma yapıldı. Çalışma sonucunda, haftada ikiden fazla kırmızı et tüketiminin kadınlarda rahimde şiddetli ağrılara neden olan ve kısırlığa yol açan Endometriozis hastalığı riskini yüzde 56 oranında artırdığı belirlendi. Raporunda, kırmızı etin hormonları değiştirmede rol oynadığı ve bu nedenle endometriozis için önemli bir risk faktörü olduğu kaydedildi. Bulgular Doğum ve Jinekoloji Dergisi'nde yayınlandı.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.