Uzmanlar uyardı! Karpuzu soğuk yemeyin...
Karpuzun antioksidan etkisinin oda sıcaklığında tüketildiğinde etkin olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Betül Mercan, karpuzun neden buzdolabına koyulmaması gerektiğini bakın nasıl açıkladı.
"BUZDOLABINDA BEKLEME VE SOĞUKLUK BU ETKİYİ ORTADAN KALDIRIYOR"
Yaz mevsiminin en çok tercih edilen meyvesi karpuz, tadı ve serinletici özelliği ile sofralarda yerini alıyor. İç hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Betül Mercan, karpuz yedikten sonra vücuttaki etkileşimler ile ortaya çıkan nitrik oksit maddesinin kasları gevşettiğini belirtti.
EN SON HABERLER
- 1 Başparmak testiyle kalp hastalığı ihtimalinizi öğrenin! O kişilerin yüzde 98'i...
- 2 Beslenmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlar! Yemekte toksik etki yaratıyor...
- 3 Çocukların dünyasını karartan hastalık
- 4 Kemikleri çelik gibi yapıyor! Günde 1 bardak tüketmeniz yeterli...
- 5 B12 vitamini değerini tavan yaptırıyor! Sabahları kahvaltıda 1 adet tüketirseniz...
- 6 Akciğer kanseri ilk belirtisini sabahları gösteriyor! Uyandığınızda bunu yaşıyorsanız...
- 7 Meğer kolajen deposuymuş! Her yemeğe ekleyin: 10 yaş gençleştiriyor
- 8 Yapay zeka söyle bana gıdım var mı?
- 9 Akciğer kanseri ilk belirtisini sabahları gösteriyor! Uyandığınızda bunu yaşıyorsanız...
- 10 İnme hastalarını felçten kurtarıyorlar