Son Güncelleme: Cuma 17.08.2018 14:44
Bu uyarılara dikkat! Kurban eti tüketirken sağlığınızdan olmayın
Kurban bayram etinin tüketimiyle ilgili dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Aksi halde fazla tüketilen kırmızı et birçok sağlık sorununu da beraberinde getirebilir. Dr. Muammer Yıldız, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin nasıl yapılması gerektiği noktasında önemli bilgiler paylaştı. İşte kurban eti tüketirken dikkat edilmesi gerekenler...
BEKLETİLDİKTEN SONRA TÜKETİLEN ET...
Kurban bayramında tüketilen kurban eti miktarına dikkat edilmediğinde çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkabilir. Kesildikten sonra kurban eti çok sert olur, bu da sindirimini zorlaştırır. Normal bir etin sindirimi 4 saat sürerken, taze kesilmiş etin sindirimi 8 saatte olur. Bekletildikten sonra tüketilen etin lezzeti ve pişirimi de daha iyi olur.
EN SON HABERLER
- 1 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 2 Göz hastalıklarında akıllı mercek dönemi
- 3 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 4 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 5 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 6 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 7 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 8 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 9 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 10 İklim değişti dünya alarmda