Giriş Tarihi: 24.8.2018

Domates sosu tüketmek kanser riskini azaltıyor

İspanya'daki ?Politecnica de Valencie Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırma, domates sosu tüketmek kanser riskini azaltıyor. Araştırmaya göre domatese kırmızı rengini veren likopen isimli madde, pişirildiğinde daha kolay bir biçimde vücut tarafından kullanılıyor. Antioksidan özelliği de bulunan bu maddenin özellikle prostat kanserine karşı doğal bir koruyucu oluşturduğu gözlemlendi. Likopenlerin bağırsaklardaki sağlıklı bakterilerin artışını sağladığı da kaydedildi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.