Salı 02.10.2018 00:00

Keçiboynuzunun faydaları nelerdir? Keçiboynuzu yararları!

Baklagiller ailesinin bir mensubu olan keçiboynuzu, genel olarak Akdeniz bölgesinde yetişen, uzunluğu 6 ila 10 metre arasında değişen bir ağacın meyvesidir. Nişasta ve karbonhidrat açısından zengin yapısıyla ve içerdiği çeşitli besin değerleriyle birçok hastalığın şifası niteliğindedir. Peki Keçiboynuzunun faydaları nelerdir? İşte yararları...

Keçiboynuzunun faydaları nelerdir?

Lifli yapısı ve zengin besin içeriği sayesinde LSD (kötü kolesterol) seviyesini düşürür. Bunun yanı sıra yapılan bazı bilimsel çalışmalarla hiper kolesterol hastalığının tedavisinde önemli bir yardımcı ürün olarak tüketilmesinin önemi kanıtlanmıştır.

Sindirim sisteminde meydana gelen çeşitli problemlerin tedavisine yardımcı olur. Özellikle ishalin kesilmesine önemli ölçüde etki eder. İshal tedavisi için yetişkinlerin yanı sıra çocukların da keçiboynuzu tüketmesinde bir sakınca yoktur.

Serbest radikallerle mücadele eden güçlü bir antioksidan niteliğindedir. Yoğun lifli içeriğiyle midenin kuvvetlenmesini ve sindirim sistemindeki işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Bağırsaklarda meydana gelmesi muhtemel enfeksiyonlara karşı koruyucu bir rol üstlenir.

Antioksidan etkileri sayesinde özellikle akciğer kanserini önler. Sigara gibi akciğerlerin yapısına zarar verebilecek maddelerin bu zararlı etkilerinin önüne geçer.

Solunum yollarında ortaya çıkan bakterilerin ölmesini sağlar. Bu sayede özellikle kış aylarında gelişen salgın hastalıklara karşı koruyucu bir etki gösterir.

Hasar görmüş hücreleri onarır ve bu hücrelerin işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmelerine olanak tanır. Bu sayede bağışıklık sistemi güçlenir ve vücut direnç kazanır.

Şiddetli öksürük problemini çözüme kavuşturur. Öksürüğün kaynağı serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırır, enfeksiyonu giderir. Daha sağlıklı bir şekilde nefes alıp vermeyi mümkün kılar.

Kanı temizler ve damarlardaki olası sıkışmayı önler.

Kemik erimesini önler. Yüksek oranda içerdiği kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir.

Libidoyu ve cinsel gücü artırır. İktidarsızlığa son verir. Sperm miktarını artırır.

Keçiboynuzunun olası zararları

Keçiboynuzu, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Bu açıdan birçok hastalığının şifası niteliğindedir ancak bazı durumlarda yanlış ya da aşırı tüketimi dolayısıyla kimi yan etkilerin ortaya çıkması olasıdır.

  • Şeker hastalarının keçiboynuzu tüketmeden önce doktorlarından onay almaları gerekir.
  • Aşırı miktarda tüketilmesi halinde baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma gibi problemlerle karşılaşılma ihtimali bulunur.
  • Kan inceltici ilaç kullanan kişiler de keçiboynuzunu doktorlarının bilgisi dahilinde tüketmelidirler.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.