Balgam nasıl atılır? Genizdeki balgam nasıl atılır?
Balgam aslında sanılanın aksine vücut için yararlıdır. Solunum yollarında salgılanan bir mukoza olan ve akciğerleri koruyan bir salgıdır. Balgamın boğazda belli bir miktarda olması zararlı değil aksine vücuda bazı bakteri ve hastalıkları uzak tutması nedeniyle yararlıdır. Ancak balgamın geniz bölgesinde fazla olması solunum yolları ile ilgili bir hastalığın habercisi olabilir. Peki balgam nasıl atılır? İşte bu sorunun yanıtı...

Balgam solunum yollarında salgılanan bir mukozadır. Akciğerleri koruyan bir salgı olan balgam aslında sanılanın aksine vücut için oldukça yararlıdır. Balgamın boğazda az miktarda bulunması bir problem teşkil etmeyeceği gibi vücut için yararlıdır. Bunun nedeni ise vücuda girebilecek bakteri ve hastalıklara karşı koruyucu bir tabaka olur. Birçok kişi arama motoru üzerinden balgam nasıl atılır? sorusuna cevap arıyorlar. Biz de Sabah.com.tr ekibi olarak bu konuyla ilgili uzmanların tavsiyelerini hazırladık. İşte o detaylar...
BALGAM NASIL ATILIR?
Oluşan balgamı çıkartmak bazen zor ve rahatsızlık veren bir durum olur. Doktorunuzun verdiği ilaçlar ile veya farklı bitkisel karışımlar ile balgamdan kurtulmanız mümkün. Yazımızda sizlere bitkisel yollarla oluşan balgamı atmanıza yarayacak birkaç bitkisel tarif paylaşacağız.
Balgam Çıkarmak İçin Bitkisel Karışımlar:
1) Bir bardak soğuk suya, doğranmış iki çorba kaşığı hatmi kökü atın ve karıştırın. Sonra süzün ve için. Bu şekilde günde iki kez için.
Ayrıca; bir çorba kaşığı hatmi kökü, bir çorba kaşığı keten tohumu ve bir çorba kaşığı kurutulmuş adaçayını karıştırın. Ardından 100 gr kahverengi şeker ekleyin. Bu karışımın üzerine, 2 buçuk bardak su dökün. Şeker eriyene kadar ocakta karıştırın. Yıkanmış ve dilimlenmiş limon ekleyin. 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ateşten alın ve süzün. Bu karışımdan, günde 4 çorba kaşığı tüketin.
2) Soyulmuş limonu blendırda ezin. Sonra, elde ettiğiniz doğal limon suyunu, bir doğranmış soğanı, bir baş doğranmış sarımsağı ve bir adet doğranmış siyah turpu iyice karıştırın ve cam kavanoza boşaltın. Cam kavanozu buzdolabında saklayın ve bu karışımdan günde üç kere bir çorba kaşığı tüketin.
3) Kaynar suya, 2 yemek kaşığı ıhlamur yaprakları ekleyin ve 20 dakika bekletin. Sonra, karışımı süzün ve üzerine bal ile limon ekleyerek bu karışımı için.
4) Bir tencerede, 250 gr kahverengi şekeri eritin. Üzerine su, üç çay kaşığı adaçayı ve üç defneyaprağı ekleyin. Bu karışımı, 3 dakika ocakta tutun ve alın. Sonra karışımı süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduğunda cam kavanoza alarak serin ve karanlık yerde muhafaza edin. Bu karışımı, günde 3 kere için.
5) Bir tavada, üç yemek kaşığı keten tohumu ile suyu karıştırın. 10 dakika pişirin. Daha sonra kurutulmuş kekikten bir çorba kaşığı ekleyin. 20 dakika bekletin. Günde birkaç kez içebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Kanserle savaşta yeni silah akıllı aşılar
- 2 Deprem geçti, sarsıntı hissi kaldı: Hayalet deprem algısına dikkat!
- 3 Mikropları yok eden boya keşfedildi
- 4 Emziren annelere tavsiyeler
- 5 Radyoterapi ile meme dokusu ışınlanıyor
- 6 Günde 50 dakika yürüyün sağlıklı kilo verin
- 7 Türk Telekom // İLAN
- 8 Ergenlikte çürük dişler asosyal yapıyor
- 9 Deprem psikolojimizi de salladı
- 10 Sağlıklı çocuk sağlıklı gelecek