Giriş Tarihi: 30.11.2018 14:33

Kanal tedavisi nasıl yapılır?

İnsan vücudu için hayati önem taşıyan organlar arasında dişler gelmektedir. Özellikle besinlerin ağızda öğütülmesi, dış görünüş, kişinin özgüvenini etkileyen faktörler de bunlar arasındadır. Her birey kendisinde sağlıklı bir diş ve ağız sağlığı isterler. Bazen diş ve diş etleri zaman bağlı etkenlerinde aralarında bulunduğu farklı sebeplerden hasar görürler. Bu gibi durumlarda kanal tedavisine ihtiyaç duyulabilir. Peki kanal tedavisi nedir nasıl yapılır? İşte bu sorunun yanıtı…

Kanal tedavisi nasıl yapılır?

Dişler insan hayatı için oldukça önemli yer tutan organdır. Bireyin rahatsızlıklarının yanı sıra özgüvenini de yüksek tutmasını sağlayan sağlıklı dişler bazen farklı etkenler ve zamana bağlı koşullar sonucunda hasar görebilirler. Bu gibi durumlarda diş eti tedavileri ve kanal tedavileri uygulanır. Endodonti adı da verilen kanal tedavisi nasıl yapılır sorusu ise oldukça merak edilen konular arasındadır. İşte kanal tedavisi nasıl yapılır sorusunun yanıtı…

Kanal tedavisi nasıl yapılır?

Kanal tedavisi bir diğer adıyla endodonti diş sinirlerinin kendini tamir edememesi durumunda oldukça sık bir şekilde tercih edilen tedavi yöntemidir. Özellikle dişlerinde problem yaşayan bireyler, kanal tedavisi ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Tabi bu durum için öncelikle diş hekimi tarafından karar veriliyor. Diş hekimi gerekli görürse kanal tedavisi yapımına kişinin de isteği doğrultusunda başlatılıyor. Diş eti tedavileri bir ya da daha fazla seans sürebilir. Peki kanal tedavisinde hangi durumlar da gerçekleşir?

Kanal tedavisinde hangi durumlar da gerçekleşir?

Dişte meydana gelmiş olan kırılma, çatlama, travma ya da bir veya birden fazla yapılmış dolgular gibi derin restoratif çalışmalar belirli bir müddet sonra pulpaya zarar verebilir. Ayrıca diş için yapılmış olan herhangi bir işlem de pulpaya zarar verebilir. Kuron uygulanacak kişiler uygulamadan önce diş kökü için kanal tedavisine ihtiyaç duyabilirler.

Birçok vakada, enfeksiyon olmamasına rağmen pulpa iltihaplanabilir ve sonrasında iyileşip normal hale dönebilir.