Perşembe 27.12.2018 00:00
Son Güncelleme: Pazartesi 14.01.2019 10:39

Mucize içecek: Su kefiri

Su kefiri zengin bir probiyotik kaynağı olmasının yanı sıra oldukça iyi bir bağışıklık güçlendiricidir. Ayrıca kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlattığı ve genel sağlığı iyileştirdiği gösterilmiştir. Hepsinden iyisi, sadece birkaç basit malzeme kullanılarak evde yapılabilir olması. Su kefiri nedir, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? Tüm bu soruların cevabını Dyt. Serkan Sıtkı Şahin verdi...

SU KEFİRİ NEDİR

Su kefiri, su kefir taneleri kullanılarak üretilen fermente, karbonatlı bir içecektir. Su kefirinin 1800'lerin sonlarında ortaya çıktığı düşünülmektedir. İnek, koyun veya keçi sütünden yapılan normal kefirin aksine, su kefiri, şekerli suyu su kefir taneleriyle birleştirerek yapılır. Karışım daha sonra tipik olarak 24-48 saat boyunca fermente edilir ve faydalı bakteriler açısından zengin bir probiyotik içecek üretilir. Su kefiri sadece lezzetli ile değil, aynı zamanda sağlık yararları ile çok yönlü bir içecektir. Besleyici bir diyete mükemmel bir katkı olabilir. Zevkinize göre kolayca hazırlayabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.