Yüz kızarması neden olur nasıl geçer?
Yüz kızarması konusunda vatandaşların araştırmaları tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle kış aylarında kendini gösteren yüz kızarması neden olur? Bu sorunun yanıtını özel olarak hazırladığımız içeriğimizde cevapladık.

Yüz kızarması neden olur? Yüz kızarması nedenleri neledir? Cilt problemleri arasında yer alan yüz kızarması; aşırı alkol kullanımı, baharatlı yiyecekler, yağlı yiyecekler tüketimi gibi faktörlerle ortaya çıkar.
YÜZ KIZARMASI NEDENLERİ
Diyabet problemi
Kullanılan bazı ilaçlar
Alerjik nedenler
Oda sıcaklığındaki değişiklikler
Aşı ve sıcak baharatlı yiyecekler
Alkol kullanımı
Karsinoid sendromu
Yüz kızarmasının genel nedenleri arasında şunlar da vardır; vücut ısısının artması yüzünden damarların enine genişlemesi, soğuk havalarda soğuyan vücut deriyi ısıtmak için daha çok kan pompalar. Bu durum da özellikle kış aylarında alında, yanaklarda ve deride kızarıklıkların yaşanmasına neden olur.
Aynı şekilde menopoz gibi durumlar da yüz kızarmasına neden olur.
Yüz kızarması nasıl geçer?
Yüz kızarması fobisi için en iyi tedavi bilişsel davranış terapisidir. Bilişsel davranış terapisi yardımcı olmayan ve gerçekdışı düşünmenin negatif düşünmeye yol açacağı fikrini esas alan bir tedavi yöntemidir. Bilişsel davranış terapisinin ilk amacı bu döngüyü kırmaktır.
İkinci amacı ise daha pozitif davranış kazanmaya yardımcı olarak, pozitif düşünmenin yeni yollarını keşfetmektir.
Yanak ve burunda ortaya çıkan kırmızılığın çoğu kez yapısal olduğu zannedilir. 20'li yaşlardan sonra, yüz bölgesindeki kımızılık ve kılcal damar
şikayetlerinin giderek artması pek çok kişiye rahatsızlık verir. Sıcak ya da soğuk hava değişiklikleri, güneş, stres, heyecan, sıcak içecekler,
egzersiz, alkol yüzdeki kırmızılığı artırır. Yanak, burun ve çenede yaygın kılcal damarlar mevcuttur. Zaman içinde kılcal damarlar genişleyebilir.
Bazı kişilerde ayrıca bu bölgelerde sivilce şikayeti eklenebilir. Rozaseye ait sivilceler değişik boyutlarda genellikle kırmızı, deriden kabarık oluşumlardır.
Bazen uçlarında iltihap olabilir. Ciltte bir hassasiyet vardır. Yanma ve batma hissi olabilir. Pek çok kozmetik krem, losyon, temizleyici süt ve jeller bu hissi arttırabilir. Tüm bu şikayetler size rozaseyi hatırlatmalıdır.
Rozase sivilceleri tedavisi ağızdan alınan ilaçlar, sürme kremlerin kullanımı ile kontrol altına alınabilir. Güneşten korunmak çok önemlidir. Rozaseye uygun yatıştırıcı
özeliği olan dermokozmetikler kullanılmalıdır. Rozaseye ait yüz kızarıklığı tedavileri lazer ve ışık tedavileri ile yapılabilir. Lazer tedavileri 2-4 hafta aralıklarla yapılabilir.
En az 4 seans yapılması gereklidir. Genel olarak kızarıklık ve kılcal damarlarda büyük oranda gerileme sağlanabilir.
EN SON HABERLER
- 1 Çocuklarımıza bakacak hekim bulamayacağız!
- 2 Kanseri robotik cerrahiyle yok ediyor
- 3 Kalp ve böbrek sağlığı için ortak seferberlik
- 4 Astım hastaları orman ve doğa yürüyüşlerine dikkat!
- 5 Dizdeki ağrıya ‘tıkaç’la son
- 6 Uzun yaşamın sırrı çevresel faktörlerde gizli
- 7 Sesinize iyi bakın!
- 8 Erken menopoz belirtilerine dikkat!
- 9 Yemek ısıtırken bunlara dikkat edin
- 10 Prostat kanseri teşhisinde önemli gelişme