Son Güncelleme: Pazartesi 14.01.2019
Çaydan sonra 1 bardak su için
Güçlü antioksidanlar içeren çay; kolesterol düşürücü, kalp, diyabet ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucu etkiye sahiptir. Ancak çay, şekersiz tüketilmeli, sonrasında su içilmelidir
ŞEKERSİZ TÜKETMELİSİNİZ
ZARARLARI NELERDİR?
NE KADAR KAYNATILMALI YA DA BEKLETİLMELİ?
Çaylar, kaynamış ve birkaç dakika bekletilmiş suyun içerisine atılmalı ve uzun süre suyun içinde bekletilmemelidir. Optimal demleme koşulları, 82 derece suda, 5-70 dakika. Demlendikten sonra uzun süre beklediğinde çayın içinde bulunan maddelerin miktarı çok yoğunlaşır ve antioksidan özelliği kaybolur, hatta vücuda zarar verebilir.
DEMİR EMİLİMİNİ AZALTIR
Yemekle birlikte tüketilen çay, demir emiliminin azalmasına neden olabilmektedir. Çünkü çay içerisindeki tanenler, besinlerden alınabilecek demirin emiliminin azalmasına neden olur. Mesela; yumurta ya da köfte ile çay tüketmek yerine taze sıkılmış meyve suyu ya da meyveyi tercih etmemiz gerekir ya da akşam yemeğinden hemen sonra değil de iki saat sonra çay tüketimi yapılabilir.
EN SON HABERLER
- 1 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 2 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 3 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 4 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 5 İklim değişti dünya alarmda
- 6 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 7 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 8 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 9 Yaza incecik girmenizi sağlayacak tarif! Metabolizma hızını arşa çıkarıyor...
- 10 "En sağlıksız gıda" seçildi: Hepimiz bayılarak yiyoruz! Sağlıklı hücrelerde adeta bomba etkisi yapıyor