Son Güncelleme: Pazar 20.01.2019 22:45
Rokanın bilinmeyen faydaları
Farmakognozi ve Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, rokanın daha önce hiç duymadığımız faydalarından bahsetti.
Roka, brokoli ya da lahana ile aynı aileden (Brassicaceae) olması dolayısıyla glukosinolatlar (yüzde 18 ile 63 arası), izotiyosiyanatlar (sülforafan, erusin) ve flavonoitler bakımından zengindir. Sofralarımızda sıklıkla yer verdiğimiz brokoli ve lahanada da temel bileşenler olarak bulunan bu bileşiklerin, özellikle sülforafanın kansere karşı koruyucu etkileri biliniyor. Roka yaprakları pişirildiğinde de çeşitli sağlık sorunlarına iyi geldiği biliniyor. işte Farmakognozi ve Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada'nın roka hakkındaki açıklamaları:
EN SON HABERLER
- 1 Astım nöbetine dikkat
- 2 Metabolizmayı ateşleyen beslenme yöntemi! İstediğinizi yiyerek 3 ayda 12 kilo verin...
- 3 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 4 ‘Serum’ çılgınlığına karşı uyarı: Kuaförde serum taktırıp kalbi duranlar var
- 5 Greyfurtun 8 altın faydası
- 6 Beşinci hastalık korkutuyor
- 7 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 8 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 9 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 10 Göz hastalıklarında akıllı mercek dönemi