Dikkat! Çiğ tüketiyoruz ama...
Kış mevsiminin sevilen sebzelerinden lahanayı pişmiş, çiğ ve turşunu yaparak tüketiriz. Peki en sağlıklısı hangisi? Çiğ tüketilen lahananın zararı var mı? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...
Kış sebzeleri arasında ucuzluğu ile dikkat çeken lahana, solunum yolu enfeksiyonlarını önlemek için gerekli yüksek vitamin, mineral ve antioksidanı içermekte. Yemeklerinizde ve salatalarınızda bolca kullanabilir bağırsaklara yararlı etkisinden faydalanmak için turşusunu da yapabilirsiniz
Kış sebzelerinin, çeşit açısından az olsa da sağlığa mucize dokunuşlar yaptığı bir gerçek. Bu sebzeler arasında yer alan lahana doğada kırmızı, mor, beyaz ve yeşil olmak üzere farklı renklerde bulunur. Turşu, dolma, salata, çorba gibi çeşitli şekillerde tüketilir.
EN SON HABERLER
- 1 Tüm vücudu iltihaplardan arındıran mucize besin! Sadece 1 tane tüketmek sizi yeniden doğmuş gibi yapıyor...
- 2 Yalnızlık günde 15 sigara içmek kadar zararlı
- 3 Evlilik kemoterapi etkisi sağlıyor
- 4 Süt içiyor musunuz?
- 5 Midesinden çıkan taş herkesi şaşırttı
- 6 Dövme yaptırmanın bedeli ağır
- 7 Sigara kullanım yaşı 13’e düştü
- 8 Minik Lina için İstanbul’dan Rize’ye “kalp” köprüsü kuruldu
- 9 7 günde karnı dümdüz yapıyor! Ünlülerin diyetisyeni anlattı…
- 10 Uyuyan metabolizmayı kahvaltıyla uyandırın