Kaynatıp suyunu içerseniz...
Dereotu genellikle Güney Rusya, Akdeniz Bölgesi ve Batı Afrika kesimlerinde yetişmekte olup, içerisinde magnezyum, demir, kalsiyum ve manganez gibi çeşitli maddeler bulunmakta ve aynı zamanda A ve C vitaminleri bakımından da zengin bir içeriğe sahiptir. İşte dereotunun faydaları…
KOLESTEROL
Yapılan bilimsel bir araştırmaya göre dereotu kullanımının trigliserit değerini yüzde 50 oranında ve kolesterol seviyesini de yüzde 20 oranında düşürdüğü tespit edilmiştir. Yapılan bu araştırma dereotunun bir özütü çıkarılarak elde edilen ürünün kullanımı ile yapılmış olsa da, benzer sonuçların dereotu yaprakları tüketilerek de elde edileceği tahmin edilmektedir.
ANTİ-MİKROBİK
Gerçekleştirilen bir diğer deneye göre dereotunun mikropların gelişmesini önleyici bir etki oluşturduğu gözlenmiştir. Ayrıca dereotu yağının tüketilmesi durumunda tahıl taneleri, arpa ve en çok olarak da buğdayda bulunan bir mikrobun ve başka gıdalarda da bulunan diğer 5 mikrop türünü ortadan kaldırıcı etkiler oluşturmaktadır. Aynı şekilde başka bir araştırmada Viyana Üniversitesi bilim adamları tarafından gerçekleştirilmiş ve benzer sonuçlar bulunmuştur.
EN SON HABERLER
- 1 İnmenin nedeni kalbiniz olabilir
- 2 Tüm vücudu iltihaplardan arındıran mucize besin! Sadece 1 tane tüketmek sizi yeniden doğmuş gibi yapıyor...
- 3 Yalnızlık günde 15 sigara içmek kadar zararlı
- 4 Evlilik kemoterapi etkisi sağlıyor
- 5 Süt içiyor musunuz?
- 6 Midesinden çıkan taş herkesi şaşırttı
- 7 Dövme yaptırmanın bedeli ağır
- 8 Sigara kullanım yaşı 13’e düştü
- 9 Minik Lina için İstanbul’dan Rize’ye “kalp” köprüsü kuruldu
- 10 7 günde karnı dümdüz yapıyor! Ünlülerin diyetisyeni anlattı…