Günde 1 avuç yerseniz...
Günümüzde zararlı atıştırmalıkları tahtından etmeye aday çiğ fındığın faydaları ise saymakla bitmiyor. Önemli lif kaynaklarından olan çiğ fındık, mide ve bağırsak doktu olurken; aynı zamanda birçok minerali de içerir. Besin değeri oldukça yüksek olan çiğ fındığın içeriğinde; protein, antioksidan, karbonhidrat, B riboflavin, tiamin, niasin, piridoksin, pantotenik, kalsiyum, potasyum, çinko ve daha bir sürü vitamin ve minerali taşır. İşte, kavrulmamış, işlem görmemiş çiğ fındığın şaşırtan faydaları...
KALP VE DAMAR HASTALIKLARINA BİREBİR
Çiğ fındık kalp ve damar dostu bir gıdadır. Aynı zamanda E vitamini ve arginin içeriği ile kalp krizi riskini engelleyici özelliğe sahiptir.
DİYABET RİSKİNİ AZALTIR
Oldukça zengin bir lif kaynağı olan çiğ fındık, kan şekeri seviyesini ayarlar ve diyabet riskini ortadan kaldırır.
EN SON HABERLER
- 1 Yer yemez etkisini gösterip kabızlığı bitiriyor! Günde 4 tanesi tıkalı bağırsakların ilacı...
- 2 Meryem Cannes’da
- 3 Kadınlar sessiz horluyor
- 4 Gaziantep Şehir Hastanesi'nde 84 yaşındaki hastaya kapalı aort kapağı ameliyatı
- 5 O yaş grubu tehdit altında! Bu basit hareket yüzde 70 felç bırakıyor...
- 6 Yaptığı 2 değişiklikle 1 yılda 50 kilo verdi! "Artık eskisinin yarısı kadar bile yorulmuyorum"
- 7 Suyu böyle içmek iltihaplanmaya neden oluyor! İşte su içmek için en doğru zaman...
- 8 Kalbiniz ne kadar genç?
- 9 Rektör Özkan: Akdeniz’de Ar-Ge lisansta başlar
- 10 Kalp hastanesinden Türkiye’de bir ilk