Son Güncelleme: Pazartesi 13.01.2020 10:33
Çiğ fındığın faydaları nelerdir?
Fındık tüketimi vücudu birçok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle çiğ fındık tüketimi lezzetli olmasının yarı sıra metabolizmanızı güçlendirici en önemli besin kaynaklarındandır. İşte çiğ fındığın vücuda mucizevi etkileri;
Fındığın kavrulma süresinin uzaması fındıkta besin kayıplarına yol açmaktadır. Bu besin kayıplarının yaşanmaması için çiğ fındık tüketimi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.
Çiğ fındık bağışıklık sisteminizi güçlendirir
Fındığın içinde bulunan E vitamini kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasını önler. Bu sayede anemi riski azalmış olur. Düzgün ve doğru kan dolaşımı ateşli hastalıkların veya soğuk algınlığı riskini oldukça azaltmaktadır. Bu sayede bağışıklık sisteminiz güçlermiş olur ve biçok hastalığa karşı vücut direnciniz yüksek olur.
Sinir sistemini sağlamlaştırır
İçerdiği besin öğeleriyle çok güçlü bir sağlık deposu olan fındık, B6 vitamini açısından da oldukça zengindir. Sinir sisteminizin sağlamlaşması için gerekli olan seratonin hormonu da bu B6 vitamini sayesinde olur. Çiğ fındık tüketmek sinir sisteminizin sorunsuz çalışması için önemlidir.
Tokluk hissi verir
Fındıktaki lif, protein ve yüksek yağ tokluk hissini arttırır. Fakat fındığın içerisindeki yağın fazla ve etkili olmasından dolayı ters etki yaratarak kilo alınmasına neden olur. Çünkü fındığın enerjisi oldukça yüksek ve kalorili bir besindir. Özellikle diyet yapanların fındık tüketimine dikkat etmeleri önerilir.
Kansere karşı korur
Çiğ fındığın kansere neden olan hücreleri engellediği düşünülmektedir. Kötü kanser hücreleriyle savaştığı bilinen fındığın kanser olma riskini azalttığı söylenir. Özellikle meme ve prostat kanseri riskini azaltmaktadır.
Erken yaşlanmanın çiğ fındıkla önüne geçin
Çiğ fındıkta bulunan antioksidanlar cilde zarar verebilecek hücrelerle savaşma konusunda etkili olduğu bilinir. Daha sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak için fındık tüketimi önerilir. İçinde bulunan E vitamini sayesinde cildin yaşlanmasını büyük ölçüde geciktirir.
Kabızlığı önler
Fındığın içindeki yüksek lif miktarı özellikle bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Yüksek lif tüketimi bağırsak hareketlerini aktif hale getirir ve sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Günlük yeterli miktarda çiğ fındık tüketenlerin kabızlık sorunu yaşamadıkları bilinmektedir.
EN SON HABERLER
- 1 Hafızayı zehir gibi yapıyor! Bilim insanları beyin gücünü artırmak kaç dakika yürümeniz gerektiğini açıkladı
- 2 Kemikleri adeta çelik gibi yapıyor! Günde 1 porsiyon tüketmeniz yeterli..
- 3 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 4 Göz hastalıklarında akıllı mercek dönemi
- 5 Akciğerleri tüm toksinlerden arındırıyor! Doktorların kesinlikle tüketmelisiniz dediği o besin...
- 6 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 7 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 8 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 9 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 10 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-