Bu besini yılda 7 kez yerseniz en ölümcül hastalıktan bile koruyor!
Birçok hastalığa şifa olan tirşik bitkisi yöreye göre ismi değişse de daha çok "Andırın Doktoru" olarak bilinmektedir. Akdeniz bölgesine ait bir bitki olsa da Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana illerinde de çorbası sıkça tüketilir. Çok fazla bilinmeyen bu besinin sağlığımız üzerinden önemli etkileri vardır. Yılda 7 kez tüketildiğinde ise binbir türlü hastalıktan koruduğu söylenir. Peki tirşik bitkisinin faydaları nelerdir? Tirşik çorbası nasıl yapılır? İşte tirşik bitkisine dair her şey...
TİRŞİK BİTKİSİ
Andırın bölgesinde yılan pancarı, zehirli pancar ve yılan yastığı olarak adlandırılan bu bitki geçtiğimiz yıllarda üniversite tarafından yapılan araştırma ile uluslararası bilimsel bir dergi olan Asian Journal Of Chemistry'de yayınlandı. Andırın bölgesinde uzun yıllardır halk tarafından yoğun şekilde tüketilen tirşik çorbası, yüksek miktarda antioksidan içerir. Tirşik bitkisi isimleri bölgelere göre değişiklik gösterse de genellikle, yaban pancarı, ayıkulağı, yılan otu, kabargan, yılanyastığı, Nivik olarak bilinir. Halk arasında mucize etkileri olduğu bilinerek şifa niyetine içilen bu çorbanın yılda 7 kez tüketilmesinin unutulmaması gerektiğinin de altı çiziliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Demans gençleri de tehdit ediyor
- 2 Kakule kalbi koruyor kanserle savaşıyor
- 3 Anne adaylarına tavsiyeler
- 4 Çocuklarımıza bakacak hekim bulamayacağız!
- 5 Kanseri robotik cerrahiyle yok ediyor
- 6 Kalp ve böbrek sağlığı için ortak seferberlik
- 7 Astım hastaları orman ve doğa yürüyüşlerine dikkat!
- 8 Dizdeki ağrıya ‘tıkaç’la son
- 9 Uzun yaşamın sırrı çevresel faktörlerde gizli
- 10 Sesinize iyi bakın!