Çarşamba 01.05.2019 01:15

El şişmesi nasıl geçer?

El şişmesi, genellikle birçok kişide rastlanan bir rahatsızlıktır. Rahatsız edici bir sorun olan el şişmesi, birçok sebepten kaynaklanıyor olabilir. Aniden şişen eller, bazı durumlarda parmakların zor hareket ettirilmesi el şişmesinin nedenlerindendir. El şişmesi nasıl geçer?

El şişmesi nasıl geçer?

Pek çok farklı sebep ellerin şişmesine yol açabilir. Ellerin şişmesi genelde vücutta su toplanmasına veya ellerde doku ya da eklemlerin iltihaplanmasına işaret eder.Adet döneminde ya da hamilelik sırasında vücudun su tutması gibi sıradan bir neden ya da iltihaplı bir hastalık gibi daha ciddi sağlık sorunları ellerin şişmesine yol açabilir.

-5 lt suyun üzerine 2 çay bardağı tuz (sofra tuzu )ilave edikten sonra üzerine 2 avuç kadar mürver yaprağı ekledikten sonra kaynatılarak ılıması için bekletilir. Ardından ılıyan suyun içinde şiş elleri yarım saat kadar bekleterek ellere banyo yaptırır.

-5 lt suyun üzerine 2-3 avuç dolusu sarı sumak yaprağı ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynatılan karışım ılımaya bırakılır ve ılıdıktan sonra şişen eller bu suyun inde yarım saat kadar bekletilerek banyo yaptırılır. Ardından bu banyo suyu tekrar ısıtılarak 2 defa daha ısıtılarak eller banyo yaptırılarak kullanılır.

-5 lt suyun üzerine 2-3 avuç dolusu kadar öksürük otu yaprağı ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynatılan su ılıdıktan sonra şiş olan eller bu karışımın içinde yarım saat kadar bekletilerek ellere banyo yaptırılır.

1 çay bardağı kaynar suyun üzerine 1 kahve kaşığı anason ilave edilerek 8-10 dakika kadar demlenmesi için bekletilir. Daha sonra demlenen anason çayı süzülerek içilir.

-5 lt suyun üzerine 2 avuç kadar ebegümeci otu eklenilerek bir gece boyunca bekletilerek kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynatılan su ılıdıktan sonra şişen eller bu suyun içinde yarım saat kadar bekletilerek banyo yaptırılır. Ardından bu karışım yeniden ısıtılarak 2 kez daha kullanılır.

Bir yemek kaşığı süzme bal ve 2 çay kaşığı karabiber eklenerek karıştırılır ve bu karışım üçe ayrıldıktan sonra aç karnına yemeklerden yaklaşık olarak 25-30 dakika önce yutulur.

-5 lt suyun üzerine yarım çay bardağı biberiye, yavşan otu, ardıç meyvesi, atkuyruğu ve yabani mürver ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynatılan karışım ılıdıktan sonra eller bu karışımın içine sokularak yarım saat kadar bekletilir.

-5 lt suyun üzerine 2-3 avuç kadar pelin otu ilave edilerek kaynatılır ve kaynatılan karışım ılıdıktan sonra şişen eller bu karışımın içine sokularak yarım saat kadar bekletilir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.