Bayramda mide ağrılarına dikkat!
Bayramda yapılan yemek kaçamaklarının faturası sağlığımıza kesilebilir. Özellikle de bayram sofralarının olmazsa olmazı hamur işleri, et yemekleri ve şerbetli tatlılar mide rahatsızlıklarından çeşitli sağlık sorunlarına kadar birçok probleme davetiye çıkarabilir. Beslenme konusunda çok daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, bayramda dikkat edilmesi gereken noktaları anlatıyor.
RAMAZAN BAYRAMI'NDA MİDE AĞRILARINA DİKKAT!
Mide, besinlerin belli bir süre tutulduğu ve gıdaların ayrıştırılarak sindirimin kolayca gerçekleşmesine yardımcı olan organdır. Diyaframın altında, karın boşluğunun üst sol bölgesinde bulunan mide, oldukça karışık ve birden fazla kimyasal reaksiyonla desteklenen çalışma sistemine sahiptir. Dolayısıyla birçok farklı nedene bağlı olarak mide ağrıları gelişebilir. Özellikle de pişirme yöntemi olarak haşlama ya da ızgara tercih edilmeyen kırmızı et tüketiminin fazla olduğu durumlarda, şerbetli tatlıların çok tüketildiği bayramlarda şiddetli mide ağrıları yaşanabiliyor. Bu durumda yapılması gereken en önemli nokta, belli ölçüde ve doğru yöntemlerle pişmiş kurban eti yemektir.
EN SON HABERLER
- 1 Adeta karaciğerin sessiz katili! Bir daha ağzınıza bile sürmeyin...
- 2 Bahar yoğun çalışanları daha çok yoruyor
- 3 Adeta karaciğerin sessiz katili! Bir daha ağzınıza bile sürmeyin...
- 4 Katarakt cerrahisinde devrim
- 5 Bunu yiyen 100 yaşından önce ölmüyor! Bilim insanları uzun yaşayan insanların sırrını açıkladı: "Her gün bir tane..."
- 6 Bu yiyecekler ruh sağlığına iyi geliyor
- 7 4.5 yıl daha uzun yaşayacağız
- 8 Mersin Üniversitesi Öğretim elemanlarına 'Sözlü Bildiri İkincilik' ödülü
- 9 İmmünoterapi tedavisi ilerlemiş kanserde dahi etkili
- 10 Gaziantep’e 3 bin yeni sağlıkçı atandı