Bu besini yılda 7 kez yerseniz en ölümcül hastalıktan bile koruyor!
Birçok hastalığa şifa olan tirşik bitkisi yöreye göre ismi değişse de daha çok "Andırın Doktoru" olarak bilinmektedir. Akdeniz bölgesine ait bir bitki olsa da Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana illerinde de çorbası sıkça tüketilir. Çok fazla bilinmeyen bu besinin sağlığımız üzerinden önemli etkileri vardır. Yılda 7 kez tüketildiğinde ise binbir türlü hastalıktan koruduğu söylenir. Peki tirşik bitkisinin faydaları nelerdir? Tirşik çorbası nasıl yapılır? İşte tirşik bitkisine dair her şey...
TİRŞİK BİTKİSİ
Andırın bölgesinde yılan pancarı, zehirli pancar ve yılan yastığı olarak adlandırılan bu bitki geçtiğimiz yıllarda üniversite tarafından yapılan araştırma ile uluslararası bilimsel bir dergi olan Asian Journal Of Chemistry'de yayınlandı. Andırın bölgesinde uzun yıllardır halk tarafından yoğun şekilde tüketilen tirşik çorbası, yüksek miktarda antioksidan içerir. Tirşik bitkisi isimleri bölgelere göre değişiklik gösterse de genellikle, yaban pancarı, ayıkulağı, yılan otu, kabargan, yılanyastığı, Nivik olarak bilinir. Halk arasında mucize etkileri olduğu bilinerek şifa niyetine içilen bu çorbanın yılda 7 kez tüketilmesinin unutulmaması gerektiğinin de altı çiziliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Yaptığı 2 değişiklikle 1 yılda 50 kilo verdi! "Artık eskisinin yarısı kadar bile yorulmuyorum"
- 2 Suyu böyle içmek iltihaplanmaya neden oluyor! İşte su içmek için en doğru zaman...
- 3 Kalbiniz ne kadar genç?
- 4 Rektör Özkan: Akdeniz’de Ar-Ge lisansta başlar
- 5 Kalp hastanesinden Türkiye’de bir ilk
- 6 Suyu böyle içmek iltihaplanmaya neden oluyor! İşte su içmek için en doğru zaman...
- 7 430 gram doğdu: 1 günlükken kalp ameliyatı oldu! Parmak bebeğin ağlatan yaşam mücadelesi
- 8 Her 2 kişiden birinde D vitamini eksik
- 9 Geceleri "uyanıyorum" diyenler dikkat! Bu belirti beyninizi alt üst ediyor: Alzheimer sebebiymiş meğer...
- 10 Kardiyolog açıkladı: Kalp sağlığını koruyan en etkili besin!