Son Güncelleme: Pazar 23.06.2019 16:05
Naneli şeker yedikten sonra neden her şeyin tadı soğuk gelir?
Naneli şeker genellikle kurtarıcı görevi görür. Çoğunlukla ağızdaki farklı tadı yok etmek için kullanılan naneli şeker hakkındaki bu bilgi şaşırtıyor. Naneli şeker ya da sakız çiğnedikten sonra yediğimiz, içtiğimiz her şeyin tadı soğuk gelir? İşte bu durumun altında yatan nedeni bilim insanları ortaya koydu. İşte cevabı...
Naneli şeylerden yedikten sonra içilen suyu neden soğuk hissettiğimizi bilim insanları açıkladı. Bu hissin altında yatan şey reseptör potansiyel katyon kanalının alt üyesi olan 8 isimli bir protein. Bu maddeye ise TRPM8 adı verilmiştir.
Soğuğa karşı hassasiyet sinir hücrelerinde bulunmaktadır ve trpm8, iyonların hücre zarından geçirilmesinden sorumludur. Sıcak ve soğuk durumlarda harekete geçen TRPM8, beyne sıcaklığın düştüğünü iletir. Soğuk olduğunda sodyum ve kalsiyum iyonlarına izin verilmesi suretiyle bu gerçekleştirilir. Bu durum sinir hücresinin zarından bir akım göndererek beyne soğuk olduğunun bildirilmesine yarar. TRPM8 'i tetikleyen tek şey sıcaklık değildir. Nane ve nane yağlarında bulunan organik kimyasal mentol TRPM8 'i aktif hale getirir. Bilim insanları henüz bunun nasıl meydana geldiğini bulamadılar. Ancak nane sonrası soğuk hissedilmesinin kaynağı budur.
EN SON HABERLER
- 1 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 2 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 3 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 4 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 5 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 6 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 7 İklim değişti dünya alarmda
- 8 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 9 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 10 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...