Giriş Tarihi: 29.06.2019 17:24

Beyinde leke tedavisi nasıl yapılır? Beyinde leke neden oluşur?

Bazı hastalıklar, farklı bir sebepten ötürü organların görüntüleme teknikleri aracılığıyla incelemesiyle birlikte ortaya çıkan belirtilerin sonucunda fark edilir. Olayları anlayıp karar vermemizi, istemli bir şekilde hareket etmemizi ve vücudun tamamını kontrol etmemizi sağlayan hassas bir organ olup vücudun tüm organizasyonuyla ilişkili organımız olan beyinde, bazı hastalıklara bağlı olarak leke meydana gelebilir. Sinir sistemi ile ilişkileri bazı hastalıkların tanısı, beyinde görülen lekelerle konur. Örneğin; MS hastalığı. Peki beyinde leke tedavisi nasıl yapılır?

Beyinde leke tedavisi nasıl yapılır? Beyinde leke neden oluşur?

Beyin tarafından kontrol edilen beynin pek çok bölgesinde leke meydana gelebilir. Bu durumda; lekeler artış gösterdikçe konuşma bozulabilir, bulanık veya çift görme gibi sorunlar ortaya çıkabilir, ellerde titreme, yeme içme fonksiyonlarının bozulması gibi sorunlara rastlanabilir, sürekli bir yorgunluk ve bitkinlik hissi ortaya çıkabilir, ayaklar ve eller sebepsiz bir şekilde uyuşabilir. Yaşam kalitesini düşüren, günlük yaşantıdan alınan verimi düşüren bu durumlara maruz kalmamak için lekelerle ilgili tedavi uygulanması gerekir.

Beyinde leke tedavisi nasıl yapılır?

Beyninde leke tespit edilen hastalar mutlak suretle doktor kontrolünde olmalıdır. Sinir sistemi tüm vücudu kontrol eder, dolayısıyla sinir sistemiyle alakalı problemler ihmale gelmeyecek düzeyde önem taşır. Eğer beyindeki lekelerin boyutları büyük ise, lekelerinde çevresinde ödem söz konusu ise tümörden şüphe edilebilir. MR'da görülen lekeler, parlak oluşumlar şeklindeyse beynin kılcal damarlarında bir tıkanıklık olduğu düşünülür. Sonuç olarak tedavi için önce lekeye sebep olan hastalık tespit edilmelidir. Leke bir hastalık değil, çeşitli hastalıkların belirtisidir. Dolayısıyla yapılacak tedavi de lekeye sebep olan hastalığın giderilmesine yönelik olacaktır.