Evde turşu suyu nasıl yapılır? İşte en kolay turşu suyu tarifi…
Turşu suyu kültürümüzde, Yeşilçam filmlerine kadar uzanan bir lezzettir. Sirkeyle hazırlandığında ayrı, limonla hazırlandığı ayrı lezzette olur. Kültürümüzün nadide lezzetlerinden turşu suyu her yemeğe eşlik edebilecek bir tattır. Malum yaz telaşlarından biri de turşu suyu hazırlamak. O zaman gelin birlikte turşu nasıl yapılara bakalım. İşte kolay turşu suyu tarifi…

Turşu suyu, eşsiz lezzetinin yanı sıra vücut sağlığı açısından sayısız faydası bulunan bir içecektir. Gün içerisinde yaşanan halsizlik problemini önlemesinden tutun da kan şekerini düzenlemeye, antioksidan açısından zengin içeriği sayesinde kanser oluşumunu önlemesinden mide asidini düzenlemesine kadar geniş yelpazede sayısız faydasından bahsetmek mümkündür.
Malzemeler:
• Yarım litre su
• 1,5 yemek kaşığı turşuluk tuz
• Yarım yemek kaşığı şeker
• Yarım yemek kaşığı nohut
• Yarım çay kaşığı limon tuzu
• Yarım çay bardağı sirke
• 3 diş sarımsak
Hazırlanışı:
• Geniş bir kabı su ile doldurun.
• Kabın içerisinde turşuluk tuzu ilave edin ve tuzun iyice erimesini sağlayın.
• Ardından nohut ve sarımsağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
• Kalan malzemeleri de ekledikten sonra turşu suyumuz hazır.
• Dilerseniz nohut ve sarımsağı kavanozun dibine de koyabilirsiniz. Böylelikle nohut ve sarımsak tadı turşu suyuyla iç içe geçmeyecek sadece aroma katacaktır.
EN SON HABERLER
- 1 Erken menopoz belirtilerine dikkat!
- 2 Yemek ısıtırken bunlara dikkat edin
- 3 Prostat kanseri teşhisinde önemli gelişme
- 4 Masa başı çalışanların kabusu bel, boyun ve sırt ağrıları
- 5 Yapay zekayla kanser tespiti
- 6 Tiroit nodüllerine ‘mikrodalga’
- 7 Kanserle savaşta yeni silah akıllı aşılar
- 8 Deprem geçti, sarsıntı hissi kaldı: Hayalet deprem algısına dikkat!
- 9 Mikropları yok eden boya keşfedildi
- 10 Emziren annelere tavsiyeler