Pazar 30.06.2019 17:18

Yulaf ve yulaf ezmesinin faydaları nelerdir? Yulafın sağlığa yararları

Yulaf ezmesi, yulaf ve su, inek sütü veya bitki bazlı süt gibi sıvıdan oluşan çok popüler bir kahvaltı yemeğidir. Besinler ve liflerle dolu yulaf, bir kişinin tüketebileceği en besleyici tam tahıllı gıdalardan biridir. Peki, yulafın faydaları nelerdir? Sabah.com.tr olarak yulaf ve yulaf ezmesinin sağlığa yararlarını bir araya getirdik. İşte birçok bireyin araştırdığı yulafın faydaları…

Yulaf, dünyadaki en sağlıklı tahıllar arasındadır. Yulaflar glutensiz tam tahıllı ve önemli bir vitamin, mineral, lif ve antioksidan kaynağıdır. Araştırmalar yulaf ve yulaf ezmesinin sağlık açısından birçok faydası olduğunu gösteriyor. Bunlar arasında kilo verme, daha düşük kan şekeri seviyeleri ve düşük kalp hastalığı riski vardır. İşte yulaf ve yulaf ezmesi yemenin faydaları…

Antioksidan sağlar
Yulaf ezmesi vücuttaki kan akışını artırabilen yüksek miktarda antioksidan içerir.

İnsülin tepkisini güçlendirme ve kan şekeri azaltma
Yulaf ezmesi, insülin yanıtını iyileştirmeye ve muhtemelen kan şekerini azaltmaya yardımcı olabilecek beta-glukan adı verilen çözünür bir lif içerir.
Tip 2 diyabet hastaları, yulaf ezmesini öğünlerine dahil etmenin, yemeğe fazladan şeker eklemedikleri sürece kan şekeri seviyelerini yönetmelerine yardımcı olduğunu görebilirler.

Bol miktarda vitamin ve mineral içerir
Yulaf ezmesi, kalorileri düşükken birçok vitamin ve mineral içeren, besin açısından zengin bir besindir.
Besin değeri yüksek olan düşük kalorili yiyecekleri yemek, bir insanın kilo vermesine veya sağlıklı bir kiloyu korumasına yardımcı olurken vücudunun ihtiyaç duyduğu besin maddeleri için gerekli desteği sağlayabilir.

Yulaf ezmesi:

  • magnezyum
  • Demir
  • fosfor
  • çinko
  • folat
  • bakır
  • B-1 ve B-5 vitaminleri içermektedir.

Kolesterol seviyelerini düzenler
Yulaf ezmesi yemek, toplam kolesterol seviyesini azaltabilir.
Yulaf ezmesinin beta-glukan içeriği nedeniyle sağlıklı kolesterol seviyelerini desteklemektedir.

2014 yılında yapılan bir inceleme, insanların günde 3 gram (g) veya daha fazla beta-glukan tüketmesi durumunda, yulaf ezmesinin toplam kolesterol seviyesini azaltabileceğini tespit etti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.