Son Güncelleme: Pazartesi 08.07.2019 11:32
Eti mangal için marine etmek doğru mu? Sağlıklı bir mangal keyfi için bu kurallara dikkat!
Yaz denilince akla ilk gelen aktivitelerden biri de hiç kuşkusuz pikniktir. Piknik kültürünün demirbaşı mangal ise vazgeçilmezlerden. Havaların ısınmasıyla birlikte mangal severlerin sezonu başladı bile. Ancak mangal yapmak isteyenlerin sağlıklarını korumak için bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü doğru pişirme yöntemlerine uyulmadığı takdirde mangal keyfi; sağlığı tehdit eden, kanserojen bir riske dönüşüyor. Mesela mangal yaparken eti marine etmek doğru mu? Mangal ateşi ete ne kadar mesafede olmalı? Mangal etine limon sıkılır mı? Mangalda tavuk eti mi yoksa kırmızı et mi daha sağlıklı? İşte tüm bu merak edilen soruları Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, sağlıklı ve lezzetli bir mangal için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi vererek cevapladı...
Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, sağlıklı ve lezzetli bir mangal keyfi için mangal severlere önerilerde bulundu. İşte mangal yaparken dikkat edilmesi gerekenler...
EN SON HABERLER
- 1 Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren o diyet! Meğer sırrı çok basitmiş...
- 2 Şaşılığın tedavisi mümkün
- 3 Kan grubunuza dikkat! Bu kan grubundakilerin "demans riski %82 daha fazla"
- 4 Bilim insanları mucizeyi duyurdu! Kanser hücrelerini tek tek yakalayıp öldürüyor
- 5 Gözlerimizin önünde eridi! Diyet yapmadan 20 kilo veren ünlü isim açıkladı: "Her gün bunu yedim..."-
- 6 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...
- 7 İklim değişti dünya alarmda
- 8 Aşırı öfke 40 dakika içinde ölüme sürükleyebilir! Kan damarlarını genişletip...
- 9 Gaziantep Şehir Hastanesi Obezite Merkezi Bölgeyi tedavi edecek
- 10 Kanserin ilk belirtisi ellerde ortaya çıkıyor! Eğer böyle görünüyorsa...