Çay severlere kötü haber!
Doç. Dr. Yasemin Bilgin Büyükkarabacak, son yıllarda giderek artan yemek borusu kanserine sebep olan en büyük etkenlerden birinin 'sıcak çay' içilmesi olduğunu söyledi. Yemek borusu kanserinin, yemek borusunun içini döşeyen hücrelerden kaynaklanan yutma fonksiyonunun değişik evrelerde çeşitli derecelerde etkileyen agresif bir sindirim sistemi hastalığı olduğunu, erkeklerde kadınlardan daha çok görüldüğünü belirten Doç. Dr. Yasemin Bilgin Büyükkarabacak, bu kanserin, dünyada ölüme sebebiyet veren kanserler sıralamasında 6. sırada yer aldığını açıkladı.
"ÇAY EN AZ 3 DAKİKA BEKLETİLDİKTEN SONRA ILIK ŞEKİLDE İÇİLMELİ"
Sıcak çay tüketimi ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Yasemin Bilgin Büyükkarabacak, "Katı gıdalara karşı takılma hissi olsa dahi hastaların bu şikayeti göz ardı etmeyip, ileri aşamalarda hastalığa yakalanmaktansa erken aşamalarda bizim hastalığı yakalayıp, tedavi etmemiz gerekiyor. Yemek borusu kanserlerinin en büyük etmenlerinin bir tanesi de 'sıcak çay' içilmesidir.
EN SON HABERLER
- 1 Kabızlığa anında çare olan tarif! Tek seferde tüm bağırsakları açıyor
- 2 Kapak estetiği ile görme alanı rahatlıyor
- 3 Güçlendirilen Balcalı Hastanesi hasta kabulüne başladı
- 4 Günde 1 tanesi tüm organları yeniliyor! Bu besinin şifası saymakla bitmiyor...
- 5 Günde 2.5 gramı bile 20 yaş gençleştiriyor! "Doğal gençlik iksiri" kolajenin deposu o besin...
- 6 Elektronik sigarada uyuşturucu tehlikesi
- 7 Bahar yorgunluğuyla baş etmenin “Püf” noktaları gece 6-8 saat uyuyun
- 8 Mirza yaşasın
- 9 Vücutta biriken tüm zehri söküp atıyor! Kahvaltıda sadece 1 kaşık yemek yeterli...
- 10 Günde 2.5 gramı bile 20 yaş gençleştiriyor! "Doğal gençlik iksiri" kolajenin deposu o besin...