Son Güncelleme: Perşembe 05.12.2019 04:22
Açıkta satılan ceviz büyük tehlike saçıyor! İşte cevizdeki o tehlike...
Ceviz, kuruyemişlerin arasında en sevilen ve tercih edilen bir besin. Sağlığımıza olan faydalarıyla bililnen ceviz, gerek kendine başına gerekse yemek ve tatlılarda sıkça tercih ediliyor. Peki bu kadar fazla tüketilen cevizin açıkta satıldığı koşullarda sağlığınızı tehdit eden aflatoksin riski taşıdığını biliyor musunuz? Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner uyardı. İşte açıkta satılan cevizlerdeki o tehlike...
Ceviz, Türk halkının en fazla tükettiği kuru yemişler arasında yer alıyor. Cevizi satın alırken tercih ettiğimiz ürünün resmi kontrollerden geçmiş olduğunu, nerede ve kimin tarafından üretildiğini, tavsiye edilen tüketim tarihini (TETT) bilmemiz ve el değmeden tüketiciye ulaştığından emin olmamız gerekiyor.
EN BÜYÜK TEHLİKE AFLATOKSİN!
Açıkta satılan ürünlerdeki ciddi mikrobiyolojik risklere dikkat çeken Samim Saner, ürünlerin açık olduğunda aynı zamanda her türlü mikrop ve küf bulaşmasına da açık olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
EN SON HABERLER
- 1 Bilgisayar başında saatlerce oturanlar dikkat
- 2 Rus hekimler parmağı kesilmeli dedi Türk doktorlar kurtardı
- 3 Hasta eden "genleri" ortadan kaldırıyor! Bilim insanlarından açıklama: "Ömrü onlarca yıl uzatacak 5 adım"
- 4 5 bin yıllık tedavi şifa dağıtıyor! Geçmeyen dertlerine "arı iğnesi" çare oldu
- 5 Hafızayı zehir gibi yapan besin! Haftada 3 defa tüketmek unutkanlığı bitiriyor
- 6 Bilim insanlarından "kalbi 20 yaş gençleştiren" besin keşfi! Bunu yiyenin damarları baştan aşağı yenileniyor...
- 7 Gezegendeki "en sağlıklı besin" açıklandı! Bunu yiyen hastalık yüzü görmüyor
- 8 Çığ gibi büyüyen tehlike: Obezite
- 9 Tek bir tanesinde dünyanın "şifası" var! Yiyenin bağışıklığı "çeliğe" dönüşüyor: Bulmak için Akdeniz'e koşuyorlar...
- 10 Tek yudumu kabızlığa çare oluyor! Sabahları bir bardağı tıkalı bağırsakları anında açıyor…