Salı 31.12.2019 16:15
Son Güncelleme: Salı 31.12.2019 16:18

B kan grubu kişiler hangi besinleri tüketmeli? İşte B kan grubuna göre zararlı ve faydalı yiyecekler…

Sağlıklı beslenmek için dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri kan grubuna göre beslenmedir. Sağlıklı diye tükettiğiniz birçok besinin kan grubunuza göre fayda yerine zarar sağladığını biliyor muydunuz? B kan grubu kişilerin sindirim sistemlerinin güçlü olduğunu vurgulayan ‘Kupa Terapi-Hacamat’ ve ‘Öteki Sağlık’ kitaplarının yazarı; Araştırmacı-Yazar Nuray Karpuzcu, B kan grubunun aynı zamanda en uzun yaşayan kan grubu olduğunu da belirtti. "B kan grubu; sindirim sistemi çok dayanıklı bir o kadar da dengeli bir kan grubudur. Vücutta en ağır hastalıklara karşı bile oldukça güçlüdür. " diyen  Araştırmacı-Yazar Nuray Karpuzcu, B kan grubuna sahip kişilerin nasıl beslenmesi gerektiğini sıraladı. B kan grubu kişiler nasıl beslenmeli? B kan grubuna göre faydalı ve zararlı besinler hangileridir? İşte B kan grubu kişilerin beslenme düzeninde dikkat etmesi gereken maddeler...

B kan grubu strese karşı mücadele etmede çok başarılıdır keyfine oldukça düşkündür. Gece yemek yemeyi çok severler. Hayatı gece yaşamayı severler. Kolay kolay kimse rahatlarını bozamaz.

Olumsuz yönleri ise; Dağınık, dalgın ve zor karar verirler.

En avantajlı yönleri sindirim sistemi çok güçlüdür. Bundan dolayı tüm hastalıklara karşı dirençlidirler. Kendileriyle başbaşa kalmaktan oldukça keyif alırlar.

NE YEMELİ, NE YEMEMELİ

B kan grubu bünyesinde mısır, karabuğday ve buğday ürünleri sindirim sistemini ve metebolizmayı yavaşlatarak kanda yoğun olarak atıklar oluşturur. Bu atıklar zamanla artarak hipoglisemiye ,obeziteye ve konsantrasyon bozukluklarına yol açar.

Kronik yorgunluğuna karşı meyan kökü çayı sizler için şifadır. Keten tohumu ve keten tohumu yağı sindirim sisteminiz için oldukça faydalıdır.Ömür buyu bir kez dahi tavuk yeseler sindiremezler. Zencefil,nane,yeşil çay metebolizmanıza çok faydalıdır.

YATKIN OLDUĞU HASTALIKLAR

  • B kan grubunun bağışıklık sistemi güçlü enzimlere sahip olduğu için bütün hastalıkların üstesinden gelecek güce sahiptir.
  • En zayıf sistemi üriner sistemidir.
  • Sık sık idrar yolu enfeksiyonu yakalanırlar.
  • Bağışıklık sistemi ve ve sindirim sistemi çok güçlü olmasına rağmen Multpl Skleroz(MS),Cilt Hastalıkları(sedef egzema,kaşıntı),Kronik Yorgunluk ve hipoglisemiye yatkınlıkları vardır.
  • Bakteri enfeksiyonları ve iltihabi hastalıklara karşı zayıf bir gruptur.
  • Tip 1 diabet, kabızlık ,mide ülseri, idrar yolu hastalıkları, kronik sinüzit, çocuk felci hastalıklarına karşı yatkınlıkları vardır.
  • Hafıza zayıflığı, unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu ve damar tıkanıklıklarına neden olacağından dolayı buğday (tip 405,550)ve kimyasal içerikli ve genetiği değişmiş ürünlerden uzak durun.

FAYDALI OLAN YİYECEKLER

Et ürünleri: Koyun,kuzu,keçi,hindi,tavşan ve yabani et,alabalık,sardalya,kırmızı levrek,mezgit,morina,havyar,bey balığı.

Süt ürünleri: Yoğurt,doğal süt,doğal beyaz peynir,eski kaşar peynir,mozeralla,koyun ve keçi sütü ve peyniri.

Yağlar: Zeytinyağı,içyağı/kuyruk yağı

Karbonhidratlar: Yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri

Sebzeler: Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates,her biber,kara hindiba,maydanoz ve her tür yeşillik.

Bakliyatlar: Yeşil mercimek

Meyveler: Erik,karpuz,muz,üzüm,incir,vişne,kiraz,frenk üzümü,şeftali,turunçgiller(mandalina,portakal,greyfurt,limon)

Kuruyemişler: Ceviz

Baharatlar: Kimyon,çemen,pulbiber,köri,reyhan(fesleğen),magnezyum sülfat(İngiliz tuzu)kişniş.

İçecekler: Papatya,kekik,lavanta,horozibiği,nane,yeşil çay.

Diğerleri: Halis bal,pekmez,taze yumurta

YENİLEBİLECEK OLANLAR

Et ürünleri: Her et (tavuk ve kaz hariç)

Süt ürünleri: Tereyağı,kaymak

Karbonhidratlar: Arpa ve ürünleri

Bakliyatlar: Barbunya,beyaz fasulye,inci fasulye,yeşil fasulye

Baharatlar: Sinameki,keçi boynuzu,nane,anason,kakao,nöbet şekeri,keten tohumu,kekik

Kuruyemişler: Tatlı badem

Sebze ve meyveler: Mantar,kabak.zararlılara girmeyen her meyve sebze,kestane

ZARARLI OLAN YİYECEKLER

Deniz hayvanları,tavuk ve kaz eti,her mercimek,nohut,yer fıstığı,antep fıstığı,ayçiçeği çekirdekleri,susam ve ürünleri,mısır ve ürünleri,çavdar ve ürünleri,kara buğday ve ürünleri,enginar,aloevera,Hindistan cevizi,her sıvıyağ(zeytinyağı,keten yağı hariç),kara biber,beyaz biber,domates salçası,soya sosu,tarçın.

Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri,doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra(iyileşme süresince değil) ölçülü olarak tüketebilirler.

HERKES İÇİN ZARARLI OLAN YİYECEKLER

Hazır dondurma,genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550),genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri,genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası,rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar,margarinler,kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş,ketçap,kimyasal sirkeler(beyaz sirke ruhu ürünleri),bayat yiyecekler,önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler,dondurma,sakız,hazır katkılı yiyecek ve içecekler,tatlandırıcılar,genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası,glikoz,früktoz,katkılı piyasa zeytinleri,katkılı hazır turşular,her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürünler (çaylar,zeytinler,salçalar).

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.