Çörek otu yağının mucizevi faydaları
Bitkiler binlerce yıldır hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Yapılan araştırmalar bitkilerin faydalarına her geçen gün bir yenisinin eklendiğine işaret ediyor. Çörek otu bu bitkilerin başında geliyor. Türk mutfağında da sık kullanılan çörek otu ve yağının vücuttaki pek çok sisteme önemli yararları bulunuyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, çörek otu yağının alerjik hastalıklara karşı olumlu etkileri ve doğru kullanımı hakkında bilgi verdi.
ÇÖREK OTU YAĞI PEK ÇOK HASTALIĞA KARŞI KULLANILIYOR
Çörek otu, Güneybatı Asya'ya özgü bir bitki olan Nigella sativa tohumlarından elde edilir. Çörek otundaki esas etkiyi "Timokinon" adı verilen kilit bir bileşik sağlamaktadır. Timokinon, Nigella sativa tohumunun uçucu yağından elde edilen aktif bileşik olup, yüksek miktarda antioksidan içermektedir. Timokinon, düşük yan etkileri ile diğer yağlara göre çok daha rahatlıkla kullanılabilmektedir. Çörek otuna alerjisi olmayan kişiler doğru oranlarda olmak koşuluyla, çörek otunu her gün tüketebilirler. Çörek otu yağının da bilinçli bir şekilde ve doğru formda kullanılması önemlidir.
EN SON HABERLER
- 1 T.C. Kimlik No ile Tahlil Sonucu Görüntüleme 2024 - MHRS E-Devlet ve E-Nabız ile Tahlil Sonuçları Nasıl Öğrenilir?
- 2 Bu hipertansiyon öldürücü
- 3 Güneşin öteki yüzü ürkütücü
- 4 Doğumları robotlar mı yaptıracak?
- 5 İnmenin nedeni kalbiniz olabilir
- 6 Tüm vücudu iltihaplardan arındıran mucize besin! Sadece 1 tane tüketmek sizi yeniden doğmuş gibi yapıyor...
- 7 Yalnızlık günde 15 sigara içmek kadar zararlı
- 8 Evlilik kemoterapi etkisi sağlıyor
- 9 Süt içiyor musunuz?
- 10 Midesinden çıkan taş herkesi şaşırttı