Mide ağrısı için hangi doktora / bölüme gidilir? Mide ağrısına hangi doktor bakar, nereden ve hangi bölümden randevu alınır?
Mide ağrısı şikâyeti neredeyse her insanın başına gelebilecek bir durumdur. Yaş grubu fark etmeksiniz bebeklikten başlayıp hayatımızın son evresine kadar aniden ortaya çıkabilecek bir rahatsızlıktır. Günlük hayatımızı da olumsuz yönde etkileyerek gün boyu huzursuz olmamıza neden olabilir. Böyle bir durumda mide ağrısından kurtulmak için hastaneye gitmeye karar verebiliriz. Fakat bu durumda merak edilen soru mide ağrısı için hangi doktora/bölüme gidilir? oluyor. İşte mide ağrısına için tedavi süreci…

Mide ağrılarının geçmediği ve evde uyguladığımız bitkisel tedavilerin yanıt vermediği durumlarda doktora başvurmak en mantıklı yöntemdir. Mide ağrıları için hangi doktora gidilmesi gerektiği konusunda ikilemde kalabilirsiniz. Mesela; soğuk algınlığına bağlı hastalığınızdan dolayı mide ağrısı yaşıyorsanız hangi doktora gitmelisiniz? Ya da ilaç kullanımından dolayı mide ağrısı problemi varsa hangi bölüm için randevu almalısınız? İşte bu noktada aklınızdaki soruları giderecek öneriler…
MİDE AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?
Mide ağrısı şikâyetiniz varsa öncelikle nedenini biliyorsanız doktor seçiminizde ona göre yapabilirsiniz. Ağrıya sebep olan etken biliniyorsa mide ağrısına hangi doktor bakar sorusunun yanıtı da ortaya çıkar. Soğuk algınlığına bağlı bir hastalıktan dolayı mide ağrısı varsa Kulak Burun Boğaz doktoruna başvurabilirsiniz. Eğer mide ağrısının nedenini bilmiyorsanız ve sürekli oluyorsa dâhiliye doktoruna başvurmanız gerekir. Bu şekilde mide ağrısı için hangi doktora gitmem lazım? sorusunu yanıtlamış olduk. Ülser, gastrit gibi şikâyetler için gastroenteroloji bölümüne gidilebilir.
MİDE AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜMDEN RANDEVU ALINIR?
Mide ağrılarında hastanede tedavi olmak için dâhiliye bölümünden randevu alınmaktadır. Dâhiliye uzmanı hastayı muayene ederek ilgili bölümlere yönlendirebilir. Sorusunun yanıtı da dâhiliye uzmanıdır. Mide hastalıklarına hangi bölüm bakar? Sorusu için en ideal çözüm budur.
DÂHİLİYE HANGİ HASTALIKLARA BAKAR?
Dâhiliye yani iç hastalıkları doktoru belirli hastalıklara bakmaktadır. Bunları sayacak olursak, şu şekilde sıralayabiliriz:
- Tansiyon
- Sık idrara çıkma
- Karın ağrısı
- Mide ekşimesi
- Mide ağrısı
- Gastrit
- İshal
- Kabızlık
- Terleme
- Göğüs ağrısı (buna bağlı sol kol ağrısı)
- Gıda zehirlenmesi
- Stres
- Hazımsızlık
- Ağız kuruluğu
MİDE AĞRISI NASIL GEÇER?
Mide ağrısını geçirmek için ilk adım olarak ağrıya sebep olan etkenleri bulmak gerekir. Herhangi bir hastalıktan dolayı ise tedaviye o hastalığı geçirecek yöntemler uygulanmalıdır. Mide ağrısına iyi gelen ilaçlar ya da evde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemler ağrınızı dindirebilir.
Biz size mide ağrısına iyi gelen bitkisel yöntemlerden bahsedeceğiz. İşte onlardan bazıları:
- Kimyon ve limon
- Muz
- Lifli besin türleri
- Baklagiller
- Maden suyu
- Yoğurt
- Tarçın
- Keten tohumu
- Zencefil çayı
- Karnabahar
- Elma Sirkesi
- Papatya çayı
- Lahana
- Süt
- Patates
- Zeytinyağı
- Armut
Mide ağrısı oluşumunu engellemek için bunlardan uzak durun:
- Stresten uzak durmak
- Sigara ve alkol
- Kabız olmamak
- Aşırı kilo almamak
- Aşırı acı tüketmemek
- Gastrit yapan şeylerden uzak durmak
- Reflü yapacak şeylerden uzak durmak
- Psikolojik sorunları azaltmak
EN SON HABERLER
- 1 Salatalıkla 7 günde 7 kilo veriliyor
- 2 Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin!
- 3 Demans gençleri de tehdit ediyor
- 4 Kakule kalbi koruyor kanserle savaşıyor
- 5 Anne adaylarına tavsiyeler
- 6 Çocuklarımıza bakacak hekim bulamayacağız!
- 7 Kanseri robotik cerrahiyle yok ediyor
- 8 Kalp ve böbrek sağlığı için ortak seferberlik
- 9 Astım hastaları orman ve doğa yürüyüşlerine dikkat!
- 10 Dizdeki ağrıya ‘tıkaç’la son