Son Güncelleme: Çarşamba 08.04.2020 09:37
Asla çiğ tüketilmemesi gereken 5 besin
Çiğ besin tüketme akımı (Raw Foodism), besinlerin işlem görmeden ve pişirilmeden yenmesinin çok daha sağlıklı olduğunu savunur. Çiğ sebze tüketiminin sindirim ve genel sağlığa çok daha faydalı olduğu inanılır. Ancak bazı yiyecekler var ki hiçbir şekilde çiğ tüketime uygun değildir. İşte çiğ tüketmememiz gereken 5 tehlikeli besin...
BROKOLİ
Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar ve lahana ailesinin diğer üyeleri lezzet olarak çiğ tüketilebilir sebzelerdendir. Ancak çiğ bir şekilde tüketildiklerinde çok daha fazla şişkinlik hissi verirler. Bu yüzden onları pişirmenizde fayda var.
EN SON HABERLER
- 1 Rus hekimler parmağı kesilmeli dedi Türk doktorlar kurtardı
- 2 Hasta eden "genleri" ortadan kaldırıyor! Bilim insanlarından açıklama: "Ömrü onlarca yıl uzatacak 5 adım"
- 3 5 bin yıllık tedavi şifa dağıtıyor! Geçmeyen dertlerine "arı iğnesi" çare oldu
- 4 Hafızayı zehir gibi yapan besin! Haftada 3 defa tüketmek unutkanlığı bitiriyor
- 5 Bilim insanlarından "kalbi 20 yaş gençleştiren" besin keşfi! Bunu yiyenin damarları baştan aşağı yenileniyor...
- 6 Gezegendeki "en sağlıklı besin" açıklandı! Bunu yiyen hastalık yüzü görmüyor
- 7 Çığ gibi büyüyen tehlike: Obezite
- 8 Tek bir tanesinde dünyanın "şifası" var! Yiyenin bağışıklığı "çeliğe" dönüşüyor: Bulmak için Akdeniz'e koşuyorlar...
- 9 Tek yudumu kabızlığa çare oluyor! Sabahları bir bardağı tıkalı bağırsakları anında açıyor…
- 10 Gezegendeki "en sağlıklı besin" açıklandı! Bunu yiyen hastalık yüzü görmüyor