Bilim insanları uyardı! Sarımsağı çiğ çiğ yerseniz...
Sarımsak dendiğinde akla ilk olarak, ağızda bıraktığı tat gelir. Fakat uzmanlar, güçlü bir antibiyotik niteliği taşıyan sarımsağın, kimilerine göre olumsuz olarak değerlendirilen bu özelliğinin göz ardı edilerek düzenli bir şekilde tüketilmesini öneriyorlar. Sarımsağın hastalıklara karşı önleyici etkisinden faydalanmak adına sarımsak yutmak önemli bir yere sahipken, sarımsağın kullanıldığı pek çok farklı alan söz konusudur. Peki sarımsak yutmanın faydaları nelerdir? Hangi hastalıkları önlemek için sarımsaktan faydalanmak mümkündür?
GÜÇLÜ BİR ANTİBİYOTİK
Sarımsak, yemeklere tat vermesinin yanı sıra insan sağlığına olan katkıları sebebiyle çok uzun yıllardır alternatif tıbbın önemli bir ürünü konumundadır. Güçlü bir antibiyotik olması dolayısıyla pek çok hastalığın semptomlarının hafiflemesini sağlar. Bununla birlikte cilt sağlığı açısından da önemli bir doğal kaynak olarak nitelendirilir.
EN SON HABERLER
- 1 Yer yemez etkisini gösterip kabızlığı bitiriyor! Günde 4 tanesi tıkalı bağırsakların ilacı...
- 2 Karabiberli zerdeçalla süper etki
- 3 Yer yemez etkisini gösterip kabızlığı bitiriyor! Günde 4 tanesi tıkalı bağırsakların ilacı...
- 4 Meryem Cannes’da
- 5 Kadınlar sessiz horluyor
- 6 Gaziantep Şehir Hastanesi'nde 84 yaşındaki hastaya kapalı aort kapağı ameliyatı
- 7 O yaş grubu tehdit altında! Bu basit hareket yüzde 70 felç bırakıyor...
- 8 Yaptığı 2 değişiklikle 1 yılda 50 kilo verdi! "Artık eskisinin yarısı kadar bile yorulmuyorum"
- 9 Suyu böyle içmek iltihaplanmaya neden oluyor! İşte su içmek için en doğru zaman...
- 10 Kalbiniz ne kadar genç?