Giriş Tarihi: 20.05.2020 11:33 Son Güncelleme: 20.05.2020 11:33

Çörek otu nasıl tüketilir? Çörek otunun cilde faydaları nelerdir, zayıflamaya yardımcı olur mu?

Çörek otu yüzyıllardır günümüze kadar süregelen insan sağlığına faydalı bitki türlerinden biridir. Çörek otu genellikle Güneybatı Asya bölgesinde yetişen bir bitki türü olup küçük ve siyah hilal şeklinde tohumlar bulundurmaktadır. En çok hamur yemeklerinin içine atılan çörek otu kalp sağlığından damar tıkanıklığına kadar birçok alanda insan sağlına yarar sağlamaktadır. Çörek otu nasıl tüketilir? Sorusunun yanıtını detaylı açıklayacağız. Çörek otu alternatif tıp yöntemi olarak da kullanılmaktadır. Çörek otunun cilde faydaları gibi konu başlıklarına da değineceğiz. İşte çörek otu hakkında merak edilenler.

Çörek otu nasıl tüketilir? Çörek otunun cilde faydaları nelerdir, zayıflamaya yardımcı olur mu?

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan çörek otu içerisinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle insan vücuduna birçok fayda sağlamaktadır. Saç sağlığından cilt sağlına kadar bitkisel yöntem olarak tercih edilenler arasındadır. Çörek otunun kalorisi ve besin değeri gibi bilgileri yazımızda değineceğiz. Bu değerleri görünce zayıflamak isteyenler çörek otu mucizesini keşfetmiş olacaklar. Çörek otunun yaraları sadece bunlarla da sınırlı değil. Gelin hep beraber çörek otunun faydaları ve zararlarına bakalım. İşte çörek otu hakkında bilinmeyenler…

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI

  • Eklem ağrılarına iyi gelir.
  • Uykusuzluk sorununu giderir.
  • Kas ağrıları için faydalıdır.
  • Yaraları iyileştirir.
  • Kabızlığı önler.
  • Dizanteri hastalığına karşı iyidir.
  • Hemoroit gibi şikâyetlerin tedavisinde kullanılır.
  • Mide bulantısına iyi gelir.
  • Sinüzit sorununu çözer.
  • Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Kalp sağlığı için faydalıdır.
  • Saç dökülmesini önler.
  • Saçların beyazlamasını ve kırılmasını önler.
  • Gerginlik, stres ve siniri yatıştırır.
  • Şeker hastalıklarında kullanılır.
  • Safra kesesi taşı ve böbrek taşı oluşumunu önler.
  • Dolaşım sistemine faydalıdır.
  • Cinsel gücü arttırır.
  • Ateş düşürmek için tüketilir.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Burun tıkanıklığını açar.
  • Astıma iyi gelir.
  • Öksürük sorununu çözer.
  • Soğuk algınlığı hastalıklarında kullanılır.
Çınar yaprağının faydaları ve zararları nelerdir? Çınar yaprağı zayıflatır mı, ne için kullanılır?

Çörek Otunun cilde faydaları

  • Cilt üzerindeki gözenekleri açar.
  • Sivilce ve akneleri engeller.
  • Cildi nemlendirir.
  • Kırışık ciltlerin beslenmesini sağlar.
  • Cilt lekelerini temizler ve zamanla tamamen yok eder.
  • Mantarlı cilt enfeksiyonları için faydalıdır.

ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLİR?

Çörek otu tüketimi bilinçli şekilde yapılmalıdır. Aşırı tüketimi insan sağlığına zarar vereceği için kontrollü şekilde tüketmek gerekir. İlk defa çörek otu tüketecek olanlar günde 3 kez bir çay kaşığı kadar tüketim yapabilirler. 2 hafta boyunca bu şekilde tüketim yapılabilir. Çörek otu yağı tüketim için tercih edilebilir. Buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Chia Tohumu Faydaları – Chia Tohumunun Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

ÇÖREK OTU NASIL ZAYIFLATIR?

Çörek otu içerisindeki bileşenler diyet yapanlar için mükemmel bir seçenektir. Diyetisyenler genellikle diyet listeleri içerisine çörek otu yağını da eklemektedirler. Çörek otu sindirim sistemini destekler ve tokluk sağlar. Vücuttaki yağların erimesinde fayda sağlar. Ayrıca boşaltım sistemini de destekleyerek düzenli boşaltım yapılmasını sağlar. Bu da zayıflamak isteyenler için istenilen bir durumdur.

ÇÖREK OTUNUN KALORİSİ VE BESİN DEĞERİ

Çörek otunun 15 gramı 56 kcaldir.

Çörek Otu Besin Değerleri

Porsiyon Miktarı: 100 g
Kalori (kcal) 344
Toplam yağ 15 g
Doymuş Yağ 0,5 g
Çoklu Doymamış Yağ 1,7 g
Tekli Doymamış Yağ 10 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 88 mg
Potasyum 1.694 mg
Karbonhidrat 52 g
Diyet Lifi 40 g
Protein 16 g

A Vitamini 135 IU C Vitamini 21 mg
Kalsiyum 1.196 mg Demir 18,5 mg
D Vitamini 0 IU B6 Vitamini 0,5 mg
Kobalamin 0 µg Magnezyum 385 mg

ÇÖREK OTUNUN ZARARLARI

Çörek otunun faydaları olduğu kadarda zararları da vardır. Fazla tüketim yapıldığı zaman insan sağlığı için zararlı durumlar oluşturabilir. Az miktarda alınan çörek otu genellikle hamur ya da yemeklerin içinde alınan miktarlar insan sağlığı için zarar olmaz. Fakat bundan fazlası mide bulantısı, kusma, baş ağrısı ve halsizlik yapabilir. Alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Kaşıntıya da sebep verebilmektedir.

Altın Otu Faydaları Nelerdir? Altın Otu Neye İyi Gelir, Hangi Hastalıklara Faydası Vardır?