Ginseng çayı faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? Ginseng çayı ne işe yarar, zayıflatır mı?
Ginseng çayı ülkemizde son yıllarda popüler olan bitkisel çaylardan bir tanesidir. Çin geleneğinden gelen alternatif tıp yöntemi olarak kullanılan ginseng çayı etli kökleri olan ve çok yavaş büyüyen kısa bir bitkiden elde ediliyor. Taze, beyaz ve kırmızı olmak üzere üç çeşit ginseng vardır. Türleri bakımından da Amerikan, Asya ginseng olmak üzere ki farklı türü vardır. Ginseng kökü kurutularak veya toz haline getirilerek çayı yapılarak içilebilir. Bu çay insan sağlığı için birçok faydası vardır. Ginseng çayı faydaları nelerdir? Sorusunu madde madde açıklayacağız. Ayrıca ginseng çayı nasıl hazırlanır? Diyorsanız işte yanıtı...

Ginseng çayı bitkisinin köklerinden sökülerek kökleri çıkartılır. Daha sonra kökleri dilimlenerek kurutulur. Kuru şekilde ya da toz haline getirilerek insan sağlığına faydalı olan karışım elde edilir. Ayrıca ginseng bitkisinin yaprakları kurutularak çayı elde edilir. Ginseng çayı alternatif tıp yöntemi olarak kullanılır. Birçok hastalığa veya rahatsızlığa karşı faydası vardır. Ginseng çayı faydaları nelerdir? Diye merak ediyorsanız sizlere ginseng çayı faydaları ve hazırlanışını sunacağız…
GİNSENG ÇAYI FAYDALARI
- Ginseng çayı antioksidan özelliğine sahiptir.
- Kırmızı ginseng çayı iltihabı önler.
- Eklem ağrılarını giderir.
- Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Enfeskiyonlara karşı savaşır.
- Mineral ve vitamin bakımından zengindir.
- Toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlar.
- Serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini engeller.
- Vücuttan fazla suyun atılmasını sağlar.
- Ödem söktürücüdür.
- Hafızayı güçlendirir.
- Beyin fonksiyonlarını düzenler.
- Unutkanlığa karşı iyi gelir.
- Stresi azaltır.
- Sperm sayını arttırıcı özelliği vardır.
- Sertleşme problemini azaltır.
- Kadınlarda yumurta kalitesini arttırır.
- Menopoz dönemindeki ağrıları giderir.
- Kan basıncı ve kan şekerini düzenler.
- Tansiyon hastalığında tedavi amaçlı kullanılır.
- Şeker hastalığı tedavisinde kullanılır.
- Kronik yorgunluğu giderir.
- Kanserli hücrelerin çoğalmasını engeller.
GİNSENG ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Ginseng çayı yapmak için aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak ginsen çayı yapabilirsiniz. İşte tarifi:
Ginseng çayı için kuru veya taze kök ya da toz halinde bulunan ginseng bulmanız gerekir. Taze ginseng zencefile çok benzer. Taze ginsengin kökünü ince ince dilimleyin ya da rendeleyin. Bir tencerenin için iki su bardağı su koyun ve kaynatın. 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze ginsengi kaynamış suyun içine atarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Ve afiyet olsun.
Eğer toz ginseng çayı hazırlayacaksanız bir bardak suyu kaynatın biraz soğumaya bırakın. Daha sonra bir tatlı kaşığı ginseng tozunu ekleyin. 10 dakika demlemeye bırakın. Bardağın ağzını kapatmayı unutmayın. Çay demlendikten sonra günde bir bardak tüketebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Erken menopoz belirtilerine dikkat!
- 2 Yemek ısıtırken bunlara dikkat edin
- 3 Prostat kanseri teşhisinde önemli gelişme
- 4 Masa başı çalışanların kabusu bel, boyun ve sırt ağrıları
- 5 Yapay zekayla kanser tespiti
- 6 Tiroit nodüllerine ‘mikrodalga’
- 7 Kanserle savaşta yeni silah akıllı aşılar
- 8 Deprem geçti, sarsıntı hissi kaldı: Hayalet deprem algısına dikkat!
- 9 Mikropları yok eden boya keşfedildi
- 10 Emziren annelere tavsiyeler