Kulak nasıl temizlenir? En doğru şekilde kulak içindeki kir temizleme işlemi nasıl yapılır?
Kulak kirinin tıp terimindeki adı buşondur. Bilindiğinin aksine kir değil vücudun salgıladığı doğal bir salgıdır. Çoğu insan kulaklarındaki kiri temizlemek için çeşitli yollar dener ancak denenen bu yolların tehlike yaratabileceği durumlar da vardır. Her insanın kulağı az ya çok kir ürettiğinden özellikle kulak kanalına ya da zarına zarar verilmeden temizlenmesi gerekir. En doğru şekilde kulak temizleme yöntemlerinden biri; kulağın dış kısmının peçete ya da havlu ile silinerek temizlenmesidir. Özellikle piyasada sıkça kullanılan kulak pamuğu sanıldığının aksine tehlikeli olabilmektedir. Bu bağlamda; kulak nasıl temizlenir? En doğru şekilde kulak temizleme işlemi...

Uzmanlara göre; kulak kirinin temizliği kulak çubukları ile yapılmamalıdır. Yapılan açıklamalara göre; kulak kiri kulağın iç kısmında oluşmadığında bu tür cisimler ile temizlemek kulak zarına doğrudan zarar verebilir. Öte yandan, kulak çubuğunun kullanılması kirin içeriye yani kulak zarına doğru itilmesine yol açtığından yarardan çok zarara neden olur. Bu bağlamda; kulak nasıl temizlenir? En doğru şekilde kulak temizleme işlemi...
KULAK NASIL TEMİZLENİR?
Kulağın dış kısmı peçete ya da havlu ile yumuşak hareketlerle temizlenerek silinebilir. Öte yandan uzman doktorların kontrolünde gerekirse kulak yıkama yapılabilir ya da vakum cihazlarıyla kulak temizliği sağlanabilir. Bu işlem ağrılı ya da sancılı bir işlem değildir.
Aynı zamanda kulak hassas bir organ olduğundan temizlik malzemeleri hiçbir zaman kulak deliğine sokulmamalıdır. Bunun için uzmanlardan gerekli yardımlar alınmalıdır. Temizlik yapılırken aksine daha çok zarar verileceği unutulmamalıdır.
KULAK TEMİZLEME VAKUM ALETİ
Kulak temizleme yöntemlerinden biri de vakum aletidir. Mikroskop ya da otoskop yardımı ile yapılır ve ağrılı bir işlem değildir. Aynı zamanda vakum yönetmi ile kulak kiri birikmesi oluşmaz ancak tekrar tekrar bu yöntem ile temizlenmesi gerekebilir.
VAKUMLA KULAK KİRİ TEMİZLEME ACITIR MI?
Vakumla kulak kiri temizleme acıtmaz ve ağrısız bir işlemdir.
KULAK KİRİNİ ENGELLEYECEK İLAÇ VAR MI?
Kulak kiri doğal bir salgı olduğundan bunu engelleyecek herhangi bir ilaç yoktur. Kulak kiri fizyolojik akıntılardır ve temizlenebilirler.
DOKTORLAR KULAK TEMİZLİĞİNİ NASIL YAPAR?
Lavaj yöntemi: Kulağın yıkanması olarak bilinir. En sık kullanılan kulak temizleme işlemleri arasında yer alır. Özel bir solüsyon vardır ve hastanın kulağına sıkılarak içerideki kirin yumuşaması sağlanır.
Aspirasyon yöntemi: Vakumlama işlemi olarak bilinir. Kulak içerisindeki sertleşmiş kir dışarı çıkarılır. İşlem öncesi özel solüsyon kullanılır.
Küret işlemi: Özel solüsyon ile sertleşen kulak kiri küret aleti kullanılarak dışarı çıkarılır ve temizlenir.
EN SON HABERLER
- 1 Yapay zekayla kanser tespiti
- 2 Tiroit nodüllerine ‘mikrodalga’
- 3 Kanserle savaşta yeni silah akıllı aşılar
- 4 Deprem geçti, sarsıntı hissi kaldı: Hayalet deprem algısına dikkat!
- 5 Mikropları yok eden boya keşfedildi
- 6 Emziren annelere tavsiyeler
- 7 Radyoterapi ile meme dokusu ışınlanıyor
- 8 Günde 50 dakika yürüyün sağlıklı kilo verin
- 9 Türk Telekom // İLAN
- 10 Ergenlikte çürük dişler asosyal yapıyor